Bibliotekarierna tipsar

Språk

sv-se en-gb

Upptäck polska författare

Bibliotekspersonalen tipsar om böcker

Lisa och Lilly

Bokomslag Lisa och Lilly av Mian Lodalen är baserad på en sann historia som utspelade sig i början av 1900-talet i Stockholm, och Lodalen har gjort en fantastisk efterforskning för att återskapa Lisa och Lillys livsöden.

 

Katitzi & Katitzi och Swing

bokomslag Katitzi & Katitzi och Swing, tecknat, en flicka håller om en hundDavid vill tipsa om Katarina Taikons underbara böcker om Katitzi som kommit i nyutgåva med fina illustrationer av Joanna Hellgren. 

Bibliotekspersonalen tipsar om film och spel

Knives out

Allt i ett - thriller, drama, komedi och mordmysterium i bästa Agatha Christie-stil. Jan har tittat på Knives out och menar att den garanterat fångar hela familjens uppmärksamhet.

 

Degerfors visar vägen

Foto på kvinna som svingar en pendel framför en manVisst kan man ha olika åsikter om bokskyltning, men vi hypnotiserar inte varandra. Men kanske ska vi testa Harriets metod?

Bibliotekspersonalen tipsar om tidningar

Möt Lydia Sandgren i Skriva

Foto på Lydia Sandgren, från artikel i SkrivaLydia Sandgren: "Jag kan hitta på vad som helst", tidskriften Skriva nr 6/2020. För den som läst Samlade verk är denna artikel ett måste.

Mästare på isen

Foto på curlingspelande roboten CurlyRobot slår proffs i curling - läs om hur en curlingspelande robot på hjul blir mästare på isen, Forskning och framsteg nr 10/2020.

 

Fler tips

Lantmäteriets kartsök

Kulturhuset Fyren och Esteten, skärmdump från Lantmäteriets karta"Lantmäteriet - vi känner till varenda plats i Sverige" blir första träffen när man söker på internet. Testa deras kartsök och se om det stämmer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Statistik

Omslag till Statistisk årsbok 1985Göran saknar fortfarande Statistisk årsbok för Sverige, vars sista utgåva kom 2014. I stället har han botaniserat på Statistiska centralbyråns webbplats.