Bibliotekarierna tipsar

Språk

Bibliotekspersonalen tipsar om böcker

Var är Sigges hemma?

tecknat bokomslag, ett barn med en framträdande toppluva tittar mot betraktaren. Tanja tycker att berättelsen om Sigge går rakt in i hjärtat. Var är Sigges hemma? är en fin och angelägen bok om ett barn vars förälder inte förmår att ge sitt barn det viktigaste. Av Stina Wirsén i samarbete med Rädda barnen.

Trion

BokomslagEva B har läst en av höstens omtalade svenska debuter Trion av Johanna Hedman. Den har jämförts med Lydia Sandgrens Samlade verk. Likheter finns, men olikt Samlade verk som sträcker sig över två generationer i Göteborgsmiljö, utspelar Trion sig mer på ett inre plan, även om vi bitvis får lite feeling av Stockholmsmiljön.

Bibliotekspersonalen tipsar om film och spel

Ammonite

1840-tal i England. Det blåser och Mary Anning går på stenstranden och samlar fossiler. En vacker dag dyker en ung kvinna upp och förändrar hennes liv.

Once upon a time

Våra prao provade spelet Once upon a time - the storytelling card game, som är ett kortspel. Klicka för att läsa mer.

Bibliotekspersonalen tipsar om tidningar

DOAJ

Bild på öppet hänglås, orange färg, mot vit bakgrund, tagit från Wikipedia. Det öppna hänglåset är symbolen för öppen tillgång.DOAJ, Directory of Open Access Journals, är en oberoende databas med tillgång till 15.000 tidskrifter.

 

Mästare på isen

Foto på curlingspelande roboten CurlyRobot slår proffs i curling - läs om hur en curlingspelande robot på hjul blir mästare på isen, Forskning och framsteg nr 10/2020.

 

Fler tips

Once upon a time

Våra prao provade spelet Once upon a time - the storytelling card game, som är ett kortspel. Klicka för att läsa mer.

Hallands starka kvinnor

Tecknad bild av kvinna som håller ett plakat med texten Rösträtt för kvinnorDemokratin i Sverige fyller 100 år, men hur gick det till när de halländska kvinnorna fick rösträtt? Se utställningen Hallands starka kvinnor.