Bilderbokssalongen

En oval form med texten Bilderbokssalong

I år blir det femårsjubileum för Biblioteken i Kungsbackas Bilderbokssalong. Det är en utställning med konst skapad av förskolebarn, utifrån upplevelser av bilderböcker. Vi hoppas att ni vill vara med! 

De förskolor/avdelningar/dagbarnvårdargrupper som deltar får ett antal väl valda bilderböcker utgivna senaste året. När barnen bekantat sig med böckerna skapar de något som är inspirerat av sin favoritbok.  

Barnens konstverk lämnas sedan in till det närmaste biblioteket och vi ordnar Bilderbokssalongen. En förutsättning för att delta är att ni bidrar till salongen med barnens verk. 

På Kulturhuset Fyren är utställningen planerad till veckorna 4-7, 2021. Det kan även finnas möjlighet ett ställa ut på Fyrens barnavdelning under andra veckor. På närbiblioteken kommer förskolan överens med respektive bibliotek om när utställningen ska ske. 

Vill ni vara med?  

Anmälan via epost senast 23 oktober till: 
bibliotek.program@kungsbacka.se.  

Antalet platser är begränsat, därför önskar vi att ni skriver en liten motivering i anmälan till varför just er förskola vill delta och några tankar om hur ni tänker arbeta med böckerna.  
 

Vi kommer att återkoppla till er som anmält er så att ni vet om ni blivit utvalda att delta i årets upplaga av bilderbokssalongen


Vänliga hälsningar från  
David, Tanja och Ulrika 
Barnbibliotekarier, Biblioteken i Kungsbacka

Språk

sv-se en-gb