Mera digital

Digitala hjälpen, digitalt lärcenter och utlåning av surfplattor

Mera digitals logga.

Digital hjälp

Funderar du på hur digitala verktyg kan hjälpa dig i din vardag eller är du nyfiken på hur du kan skapa innehåll i olika medier? Välkommen till Digitala hjälpen!

På Fyrens Bibliotek har vi nu även öppnat ett digitalt lärcenter som är ett av resultaten från samverkansprojektet Mera digital mellan flera förvaltningar i kommunen. Nu öppnar vi upp för att ge möjlighet för alla invånare som, oavsett tidigare kunskap eller erfarenhet, vill lära sig mer om digitala hjälpmedel. Det finns något för alla åldrar och för olika intressen.

Låna surfplatta och få hjälp med digitala tjänster

Du som är intresserad av hur digitala tjänster kan hjälpa dig i vardagen kan låna en surfplatta från oss på Biblioteken i Kungsbacka. Du måste ha fyllt 18 år för att låna men får gärna låta resten av familjen använda surfplattan. Du har möjlighet att se på film, låna en bok eller läsa tidningar från hela världen. Vi hjälper dig hur du gör för att söka efter information och annat roligt på internet - var du än befinner dig!
Vi ger dig handledning och stöd på Fyrens bibliotek och på närbiblioteken. Tiderna hittar du nedan. Du behöver inte boka tid utan är välkommen på drop in. Ta med dig din egen eller lånade surfplatta eller om du hellre vill använda mobiltelefon. Vi hjälper dig att utforska hur digitala tjänster kan hjälpa och underlätta för dig.

 

Biblioteken i Kungsbacka har även en tipssida där du får länktips till information som kan hjälpa dig att bli tryggare i ditt digitala användande. 

Kungsbackas kommuns webbsidan kan du läsa mer om Mera digital projektet. 

Mera digital

Laddar

Språk