Digital hjälp

Digitala hjälpen, digitalt lärcenter och utlåning av surfplattor

Ett äldre par med en läsplatta mellan sig.

Digital hjälp

Funderar du på hur digitala verktyg kan hjälpa dig i din vardag eller är du nyfiken på hur du kan skapa innehåll i olika medier? Välkommen till Digitala hjälpen!

På Fyrens Bibliotek har vi nu även öppnat ett digitalt lärcenter som är ett av resultaten från samverkansprojektet Mera digital mellan flera förvaltningar i kommunen. Nu öppnar vi upp för att ge möjlighet för alla invånare som, oavsett tidigare kunskap eller erfarenhet, vill lära sig mer om digitala hjälpmedel. Det finns något för alla åldrar och för olika intressen.

Låna surfplatta och få hjälp med digitala tjänster

Du som är intresserad av hur digitala tjänster kan hjälpa dig i vardagen kan låna en surfplatta från oss på Biblioteken i Kungsbacka. Du har möjlighet att se på film, låna en bok eller läsa tidningar från hela världen. Vi hjälper dig hur du gör för att söka efter information och annat roligt på internet - var du än befinner dig!
Vi ger dig handledning och stöd på Fyrens bibliotek och på närbiblioteken under hela hösten. Tiderna hittar du nedan. Du behöver inte boka tid utan är välkommen på drop in. Ta med dig din egen eller lånade surfplatta eller om du hellre vill använda mobiltelefon. Vi hjälper dig att utforska hur digitala tjänster kan hjälpa och underlätta för dig.

Välkommen till Digital hjälp och handledning

Följande tider gäller under hösten. Det är drop in och du behöver inte boka tid. Vi reserverar oss för eventuella ändringar. Aktuella och uppdaterade tider hittar du alltid på vår hemsida.

Fjärås bibliotek:  måndagar kl 15-17 5 sep, 3 okt, 7 nov, 5 dec

Fyrens bibliotek, Digitalt lärcenter:  måndagar kl 10-12, 29 aug, 5 sep, 19 sep, 3 okt, 17 okt, 7 nov, 21 nov, 5 dec

Åsa bibliotek: måndagar kl 15-16 22 aug, 26 sep, 24 okt, 28 nov, 12 dec

Kullaviks bibliotek: lördagar kl 11-12 3 sep, 1 okt, 29 okt, 26 nov

Onsala bibliotek: måndagar kl 15-16 22 aug, 26 sep, 24 okt, 21 nov, 12 dec

Frillesås bibliotek: måndagar kl 15-16 22 aug, 12 sep, 3 okt, 7 nov, 5 dec

 

Biblioteken i Kungsbacka har även en tipssida där du får länktips till information som kan hjälpa dig att bli tryggare i ditt digitala användande. 

Evenemang

Laddar

Språk