Bibliotekarierna tipsar

Language

sv-se en-gb

Results list

Articles: query search

Underverkligheten

bokomslag Undervirkligheten tecknatDoppa ditt barn i fakta-havet! Så tänker Christina efter att ha läst den underfundiga, underbara faktaboken Underverkligheten av Rasmus Åkerblom.

Lisa och Lilly

Bokomslag Lisa och Lilly av Mian Lodalen är baserad på en sann historia som utspelade sig i början av 1900-talet i Stockholm, och Lodalen har gjort en fantastisk efterforskning för att återskapa Lisa och Lillys livsöden.

 

Articles: query search

Svensk filmdatabas

Skärmdump från webbplatsen Svensk filmdatabasDen bästa källan om svensk film skriver Filminstitutet om sin egen Svensk filmdatabas. Stämmer det?

 

Knives out

Allt i ett - thriller, drama, komedi och mordmysterium i bästa Agatha Christie-stil. Jan har tittat på Knives out och menar att den garanterat fångar hela familjens uppmärksamhet.

 

Articles: query search

Möt Lydia Sandgren i Skriva

Foto på Lydia Sandgren, från artikel i SkrivaLydia Sandgren: "Jag kan hitta på vad som helst", tidskriften Skriva nr 6/2020. För den som läst Samlade verk är denna artikel ett måste.

Mästare på isen

Foto på curlingspelande roboten CurlyRobot slår proffs i curling - läs om hur en curlingspelande robot på hjul blir mästare på isen, Forskning och framsteg nr 10/2020.

 

Articles: query search

Lantmäteriets kartsök

Kulturhuset Fyren och Esteten, skärmdump från Lantmäteriets karta"Lantmäteriet - vi känner till varenda plats i Sverige" blir första träffen när man söker på internet. Testa deras kartsök och se om det stämmer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Statistik

Omslag till Statistisk årsbok 1985Göran saknar fortfarande Statistisk årsbok för Sverige, vars sista utgåva kom 2014. I stället har han botaniserat på Statistiska centralbyråns webbplats.