Vi uppmanar alla att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Bibliotekspersonalen följer också dessa rekommendationer, för din skull. Det kan bland annat innebära begränsad personalstyrka på grund av sjukdom och inställda programpunkter framöver.

  • Stanna hemma även vid lindriga sjukdomssymtom.
  • Var noga med handhygienen.
  • Håll avstånd till andra besökare och personal.
  • Om du behöver hosta eller nysa, gör det i armvecket.
  • Är du 70 år eller äldre? Undvik att besöka offentliga lokaler.
  • Ta hand om dig och varandra! 
 

Ändrade lånevillkor

Vi har tillfälligt tagit bort förseningsavgifter och tagit bort begränsningen på antal omlån (gäller till och med 30 september) för att underlätta för er. Obegränsade omlån gäller inte reserverade medier. Från 1 oktober gäller 5 omlån. Tänk på att du alltid kan sköta dina omlån på bibliotekets webbplats. Kontakta biblioteken om du behöver hjälp.

Har du fått meddelande om att din reservation har kommit, men har svårt att ta dig till biblioteket? I meddelandet du fått står datumet du senast kan hämta boken. Du kan be en anhörig låna boken åt dig. Din anhörige behöver ha bibliotekskortsnummer/personnummer och pinkod. Tänk på att endast lämna ut personliga uppgifter till någon du litar på och att ditt bibliotekskort är en värdehandling.

Vi har tillfälligt höjt max antal lån av e-böcker och e-ljudböcker till 8 per månad.

Frillesås bibliotek är stängt, även meröppet 

Biblioteket ligger i Löftagårdens vård- och omsorgsboende. Kungsbacka kommun har beslutat att införa besöksförbud på våra vård- och omsorgsboenden för att förhindra smittspridning. 

Reservationer som är beställda till Frillesås bibliotek hämtas istället på Åsa bibliotek. 

Du kan lämna tillbaka din bok på Fyren, Biblioteksbussen, Åsa, Fjärås, Onsala eller Kullaviks bibliotek. Du kan också låna om boken om den inte är reserverad via Mina sidor eller ringa till biblioteket.

 

Utökade tjänster för riskgrupper

Är du i riskgrupp och behöver undvika offentliga platser? Biblioteken har utökat våra tjänster för att underlätta för dig.

IT-hjälp och digitala tjänster

Biblioteken kan hjälpa dig med enklare IT-frågor via telefon, till exempel hur du pratar med dina anhöriga via Skype, lånar e-böcker och e-ljudböcker, läser tidningen digitalt eller lånar om på bibliotekens webbplats. Lämna dina kontaktuppgifter, så hör biblioteket av sig till dig.

E-post: bibliotek.info@kungsbacka.se
Telefon: 0300-83 80 20

Hemkörning av böcker

Du kan få hjälp av frivilliga med hemkörning av böcker eller andra medier från biblioteken. Det enda du behöver är ett bibliotekskort. Sedan är det bara att ringa till ditt närmaste bibliotek och be om hemkörning under öppettiderna.

Telefon: 0300-83 80 20

Möter upp i dörren

Om du inte vill gå in i biblioteket så kan du ringa och en av bibliotekarierna möter i dörren.

För Fyrens bibliotek ringer du telefonnummer 0300-83 58 81 eller trycker på ringklockan. För övriga bibliotek behöver du inte ringa. Bibliotekarierna håller utkik efter besökare som väntar vid entrédörren.

Vill du återlämna lån? Fyrens bibliotek har ett bokinkast utanför stora entrén. Det ställs ut när informationsdiskarna öppnar.

 

Mer information med anledning av covid-19 finns på kungsbacka.se/covid-19

Language

sv-se en-gb

Navigation Menu

Purchase suggestion