Medspråkare

Bli medspråkare du också!

Med borttagna restriktioner är nu Språkcaféet på Kulturhuset Fyren äntligen igång på plats igen! Det betyder också att det nu finns ett stort behov av så kallade medspråkare igen.

  • Språkcaféet bygger till stor del på ideella krafter, det vill säga människor runt om i kommunen som vill vara med och hjälpa våra nya svenskar att utveckla sitt språk och lära sig bättre svenska, berättar Eva Bergius som är bibliotekarie och ansvarig för Språkcaféet.

Eva Bergius välkomnar nu alla Kungsbackabor och alla som längtar efter att göra en god gärning att hänga med och bli medspråkare tillsammans med henne och övriga som driver caféet. Att vara medspråkare innebär helt enkelt att du kommer till Fyren på tisdagseftermiddagarna när caféet har öppet kl 16-17.30. Här träffar du nya svenskar som vill lära sig språket och integreras i samhället. Ni samtalar över en kopp kaffe och du får möjligheten att hjälpa en människa till en första fin introduktion till det svenska samhället och språket.

Eva Bergius betonar att du som medspråkare aldrig förbinder dig att komma ett visst antal gånger utan du är välkommen de gånger du har tid och möjlighet.

  • Vi är tacksamma för den fina hjälp vi fått tidigare och hoppas nu att Kungsbackaborna hittar tillbaka till oss även efter pandemin, säger hon.

Kontakta gärna Eva Bergius 0300-83 48 77 om du har några frågor!