Language

sv-se en-gb

Results list

309493
Author: Farrell, Holly
278645
Author: Bohlin, Mette
292994
Author: Wingård, Cecilia
294362
294150
Author: Robild, Eva
298176
Author: Bäckmo, Sara
298064
Author: Winter, Christina
296342
Author: Wätterbäck, Johannes
310260
Author: Elzer-Peters, Katie
309298
Author: Eklöf, Marie-Louise
299412
Author: Linde, Bella
311316
Author: Roll, Liselotte
309552
Author: Rosén, Susanna
307568
Author: Bäckmo, Sara
310255
Author: Goulson, Dave
310998
Author: Dacke, Marie
311577
Author: Carlson, David

Articles: query search

Lärarinnans sång

Lärarinnans sångNär jag såg att det skulle komma en ny roman av Hjorth såg jag till att stå bland de första i kön för att denna gång omedelbart få läsa den på svenska. Nöjd tog jag efter viss väntan hem mitt färska exemplar av Lärarinnas sång och satte mig i vårsolen att läsa. Och sen bara läste jag. Och läste. Och läste.

Månadens språk jiddisch

Månadens språk jiddischVarje månad lyfter Biblioteken i Kungsbacka fram ett speciellt språk med boktips på biblioteket och på vår hemsida. I juni är månadens språk jiddisch. Välkommen till biblioteket för att låna!

Articles: query search

,Ascending ,Descending

Degerfors visar vägen

Foto på kvinna som svingar en pendel framför en manVisst kan man ha olika åsikter om bokskyltning, men vi hypnotiserar inte varandra. Men kanske ska vi testa Harriets metod?

Svensk filmdatabas

Foto på två män, Roy och Roger, som står på ett sädesfält, filmaffisch för MackenGöran kollade i Svensk filmdatabas för att se vem som drev bensinmacken som användes vid inspelningen av Macken.

 

Articles: query search

Slutstriden om Berlin

Foto på tysk officer som sträcker armarna i luften, omslagsbild på Militär historiaFör 75 år sedan pågick slutstriden om Berlin. Militär historia berättar om bakgrunden och krigets förlopp när Tyskland slutgiltigt besegrades.

 

Stadsplaneringshaveriet

Foto på man som tittar ut över rasmassor från rivna hus, tidningsomslag AxessEfterkrigstidens stadsplanering med stora satellitstäder långt från stadskärnorna blev ett stort misslyckande. I Axess skriver Adam Cwejman om varför det gick som det gjorde.

Articles: query search

,Ascending ,Descending

Berör och förstör

Athena Farrokzhad håller upp sin bok, Berör och förstörPoesi för den som är ung, för den som är vuxen och vill introduceras för poesi, för den som vill ha roligt och tramsa med språket eller för den som behöver en spegel. Hör Athena Farrokhzad berätta om Berör och förstör, en diktantologi där 79 av våra mest uppskattade samtida svenskspråkiga poeter medverkar.

Bibblan guidar

Foto på surfplatta som fungerar som spegel mot bokhyllaBibblan guidar tipsar om databaser och andra webbplatser som innehåller mycket fakta och information.