bibliotekarierna tipsar om böcker

Go to first page   Go to previous page   1 2 3 4 5 Go to next page   Go to last page  

Lisa och Lilly

Bokomslag Lisa och Lilly av Mian Lodalen är baserad på en sann historia som utspelade sig i början av 1900-talet i Stockholm, och Lodalen har gjort en fantastisk efterforskning för att återskapa Lisa och Lillys livsöden.

 

Vi är romer

Bokomslag Vi är romerIdag 8 april är det romernas internationella dag. I år är det dessutom 50 år sedan den första romska kongressen då dagen etablerades. Det vill Natalie uppmärksamma med ett boktips.

Katitzi & Katitzi och Swing

bokomslag Katitzi & Katitzi och Swing, tecknat, en flicka håller om en hundDavid vill tipsa om Katarina Taikons underbara böcker om Katitzi som kommit i nyutgåva med fina illustrationer av Joanna Hellgren. 

Månadens språk thailändska

Månadens språk thailändskaVarje månad lyfter Biblioteken i Kungsbacka fram ett speciellt språk med boktips på biblioteket och på vår hemsida. I april är månadens språk thailändska. Välkommen till biblioteket för att låna!

Awakening och Places beyond

Bokomslag AwakeningEva G tipsar om fotokonstböckerna Awakening och Places beyond.

Ett nytt land utanför mitt fönster

Bokomslag Ett nytt land utanför mitt fönsterEva B vill tipsa om en lättläst bok som handlar om hur det är att leva i ett annat land. Boken passar dig som kommit igång med din läsning, men ändå behöver lättlästa böcker.

Idag är allt

När det känns som att hela världen går sönder – kanske i en plötslig stormvind av krossade planer, eller kanske i en långsam uppgivenhet över att du inte kan välja själv – vad kan då en enda dag betyda? Kanske inget. Eller så kan en dag betyda allt.

I garderoben - väskor pratar resor

bokomslag I garderoben väskor pratar resor, tecknatTänk vad mycket en resväska kan få vara med om under sitt liv! Och kanske har livet för resväskan förändrats på samma sätt som för oss med tanke på pandemi och klimatfrågor? Eva tipsar om alltid fantastiska Anna Bengtssons I garderoben - väskor pratar resor.

Filmat boktips. Beröringen

Åsa tipsar om beröringenFilmat boktips av Åsa som läst beröringen av Gustav Tegby.

Filmat boktips. Ya Leila

Eva boktipsar om Ya LellaFilmat boktips av Eva som läst Ya Leila.

Den skrikande trappan

bokomslag Den skrikande trappan, tecknat, två mörka figurer stående i en trappa lyses upp av en ljusexplosionMathilda 14,5 år, har skickat in ett boktips! Den skrikande trappan, del 1 i serien Lockwood & co av Jonathan Stroud.

Äta gräs

bokomslag Äta gräs, en stekhet sol lyser på ett barn som jagas av tre små getterDen underbara Äta gräs av Sami Said och Sven Nordqvist är en berättelse om barnet Imani som lever i de direkta konsekvenserna av människans påverkan av klimatet. David tycker den är värd att läsa om och om igen.

En stark nolla

Åsa har läst En stark nolla, en berättelse om Texas som går i 8an och blir kär i den coolaste killen på skolan. För att få kontakt skapar Texas ett fejkat instagramkonto...

I väntan på kometen

BokomslagMalin har läst årets Hela Halland läser bok som hon tycker är en stor, brokig och detaljerad karta över en liten by. En psykologisk roman som utforskar människan med på samma gång krass och kärleksfull blick.

Litteraturbanken

Fotografi på Karin Boye, från Litteraturbanken"Målet är att utveckla Litteraturbanken till en webbplats som rymmer det viktigaste inom svensk litteratur" skriver de på sin webbplats. Göran hittade många böcker att ladda ner till sin surfplatta.

 

Go to first page   Go to previous page   1 2 3 4 5 Go to next page   Go to last page