bibliotekarierna tipsar om böcker

Go to first page   Go to previous page   1 2 3 4 5 Go to next page   Go to last page  

Vi måste rädda julen!

Följ med Sam och Esme som räddar julen efter att nummer 24 har tvättats i den dumma tvättmaskinen! Mysig och fin bok med 24 kapitel att läsa högt inför julen.

Lottas jul

tecknat boksomslag, Lottas julEn av de böcker som lättast får Maria i julstämning är Lotta Kühlhorns ”Lottas Jul”, en bok full av inspirerande idéer.

Månadens språk Kinesiska

Månadens språk KinesiskaVarje månad lyfter Biblioteken i Kungsbacka fram ett speciellt språk med boktips på biblioteket och på vår hemsida. I december är månadens språk kinesiska. Välkommen till biblioteket för att låna!

Lilla Tomten

tecknat bokomslag, en liten tomte sitter på en kossas huvudTanja tipsar om Lilla Tomten, en julberättelse för de allra yngsta av Moa Eriksson Sandberg och Erik Sandberg.

Homo line

”Jag är provocerad av min egen nostalgi. Nostalgi gör inget bättre. Tyst!” Alekzandra vill tipsa om en vacker och vemodig serieroman.

Kimlandia

Foto på nordkoreanskan soldater, bokomslag till Kimlandia av Mika MäkeläinenI Kimlandia, Nordkorea, har dynastin Kim haft diktatorisk makt  under 70 år. Hur fungerar detta slutna samhälle? 

Alltid hejdå

Alltid hejdå är en så fin bok, varmt och varsamt tecknad. Det finns mycket att känna igen sig i ur både Alma och hennes mamma Johannas liv. Berättelsen växlar mellan Alma 2004 och Johanna 1977. Boken är nominerad till Augustpriset 2020. 

Mardrömssällskapet

boktitel Mardrömssällskapet författare Lena Ollmark, en tecknad läskig figur står framför ett gammalt sjukhusDetta år sammanfaller Alla helgons dag med Halloween, kanske kan det betyda att extra många märkliga varelser är i rörelse? En bok Maria tycker kan passa denna helg är Mardrömssällskapet av Lena Ollmark, med illustrationer av Johan Egerkrans.

Ya Leila

BokomslagEva har läst en uppmärksammad debutroman där författaren använder ett poetiskt språk för att skildra klasskillnader i Sverige utan pekpinnar.

Månadens språk bosniska, kroatiska och serbiska

Månadens språk bosniska, kroatiska och serbiskaVarje månad lyfter Biblioteken i Kungsbacka fram ett speciellt språk med boktips på biblioteket och på vår hemsida. I november är månadens språk de nära besläktade språken bosniska, kroatiska och serbiska.. Välkommen till biblioteket för att låna!

Skräck

bokomslag skräck tecknat med olika monsterPeter Bergting såg sin första skräckfilm när han var sju år gammal, gömd bakom soffan, i smyg. Sen dess har han varit fast i genren. Om detta berättar han i inledningen till sin nya bok Skräck som är en innehållsrik guide till ämnet.

Spökdiktare och slottspoeter

En riktigt mysig bok att läsa nu i höstrusket! Här finns även skrivövningar för dig som gillar att skriva egna berättelser.

De förlorade barnen

Bokomslag till De förlorade barnen av Valeria LuiselliBarn försvinner bland de ensamkommande mexikanska barn som kommer till USA för att söka asyl. Malin rekommenderar Valeria Luisellis undersökande bok om denna tragedi.

 

Aftonen och morgonen

Några vikingaskepp i havet, bokomslag till Aftonen och morgonen av Ken FollettEftersom Göran gillade första delen i Folletts katedralserie, Svärdet och spiran, så läste han Aftonen och stjärnan. En spännande berättelse som blir seg på slutet är hans omdöme.

Månadens språk spanska

Månadens språk spanskaVarje månad lyfter Biblioteken i Kungsbacka fram ett speciellt språk med boktips på biblioteket och på vår hemsida. I oktober är månadens språk spanska. Välkommen till biblioteket för att låna!

Go to first page   Go to previous page   1 2 3 4 5 Go to next page   Go to last page  

Language

sv-se en-gb

Navigation Menu