bibliotekarierna tipsar om böcker

Go to first page   Go to previous page   1 2 3 4 5 Go to next page   Go to last page  

Skuggbilder

bokomslag Skuggbilder en person står i vattenSkuggbilder av Malin Stehn är en spännande bok om stora hemligheter inom familjen. Tanja tycker att den passar bra för dig som är 11-12 år och uppåt.

Ett eget djur

Tecknat bokomslag med en höst, ett barn och en kattungeVem vill inte ha ett eget djur? Det vill i alla fall Linus i just boken Ett eget djur av Ann-Charlotte Ekensten.

Nikki

Ulrika har läst den grafiska romanen Nikki av Malin Skogberg Nord. Boken är delvis självbiografisk, men bygger också på berättelser från andra unga som vuxit upp med omgivningens oförstående inställning till övervikt.

Månadens språk Albanska

Månadens språk AlbanskaVarje månad lyfter Biblioteken i Kungsbacka fram ett speciellt språk med boktips på biblioteket och på vår hemsida. I januari är månadens språk albanska. Du hittar digitala böcker och tidskrifter på www.varldensbibliotek.se och appen Pressreader via vår hemsida!

Jag kan ha fel

Foto på Björn Natthiko Lindblad, bokomslag till hans bok Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunkI Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk berättar Björn Natthiko Lindeblad om sin livsresa, en bok som Göran tog till sitt hjärta.

 

Straff

BokomslagJohan upplevde Ferdinand Schirchs senaste novellsamling Straff som tolv örfilar lagom hårda för att få honom att stanna upp och tänka till.

Klur i jul

Tecknat bokomslag med en snögubbeTanja tipsar om en klurig julbok med pyssel och lekar, det är Klur i jul av Callie Eng och Annica Jacucci Wirensjö.

Vi måste rädda julen!

Följ med Sam och Esme som räddar julen efter att nummer 24 har tvättats i den dumma tvättmaskinen! Mysig och fin bok med 24 kapitel att läsa högt inför julen.

Lottas jul

tecknat boksomslag, Lottas julEn av de böcker som lättast får Maria i julstämning är Lotta Kühlhorns ”Lottas Jul”, en bok full av inspirerande idéer.

Månadens språk Kinesiska

Månadens språk KinesiskaVarje månad lyfter Biblioteken i Kungsbacka fram ett speciellt språk med boktips på biblioteket och på vår hemsida. I december är månadens språk kinesiska. Välkommen till biblioteket för att låna!

Lilla Tomten

tecknat bokomslag, en liten tomte sitter på en kossas huvudTanja tipsar om Lilla Tomten, en julberättelse för de allra yngsta av Moa Eriksson Sandberg och Erik Sandberg.

Homo line

”Jag är provocerad av min egen nostalgi. Nostalgi gör inget bättre. Tyst!” Alekzandra vill tipsa om en vacker och vemodig serieroman.

Kimlandia

Foto på nordkoreanskan soldater, bokomslag till Kimlandia av Mika MäkeläinenI Kimlandia, Nordkorea, har dynastin Kim haft diktatorisk makt  under 70 år. Hur fungerar detta slutna samhälle? 

Alltid hejdå

Alltid hejdå är en så fin bok, varmt och varsamt tecknad. Det finns mycket att känna igen sig i ur både Alma och hennes mamma Johannas liv. Berättelsen växlar mellan Alma 2004 och Johanna 1977. Boken är nominerad till Augustpriset 2020. 

Mardrömssällskapet

boktitel Mardrömssällskapet författare Lena Ollmark, en tecknad läskig figur står framför ett gammalt sjukhusDetta år sammanfaller Alla helgons dag med Halloween, kanske kan det betyda att extra många märkliga varelser är i rörelse? En bok Maria tycker kan passa denna helg är Mardrömssällskapet av Lena Ollmark, med illustrationer av Johan Egerkrans.

Go to first page   Go to previous page   1 2 3 4 5 Go to next page   Go to last page  

Language

sv-se en-gb

Navigation Menu