bibliotekarierna tipsar om film och spel

Svensk filmdatabas

Skärmdump från webbplatsen Svensk filmdatabasDen bästa källan om svensk film skriver Filminstitutet om sin egen Svensk filmdatabas. Stämmer det?

 

Knives out

Allt i ett - thriller, drama, komedi och mordmysterium i bästa Agatha Christie-stil. Jan har tittat på Knives out och menar att den garanterat fångar hela familjens uppmärksamhet.

 

Degerfors visar vägen

Foto på kvinna som svingar en pendel framför en manVisst kan man ha olika åsikter om bokskyltning, men vi hypnotiserar inte varandra. Men kanske ska vi testa Harriets metod?

Svensk filmdatabas

Foto på två män, Roy och Roger, som står på ett sädesfält, filmaffisch för MackenGöran kollade i Svensk filmdatabas för att se vem som drev bensinmacken som användes vid inspelningen av Macken.

 

Sjukt oklar 2

programbild

Säsong 2 av Sjukt oklar med Clara Henry finns nu att streama på Svtplay.se

Sjukt oklar

 

Den nya humorserien Sjukt Oklar är något för dig som både vill skratta med och åt någon. Clara Henry spelar huvudrollen.

Ex machina

Ex machinaAI och singulariteten har varit på tapeten mycket på senaste tiden. Maria har sett en film som tar upp frågan. Dessutom med Hollywoods nya älskling Alicia Vikander i en av huvudrollerna. 

It Follows

it followsÄr du ett fan av tonårsskräckis? Maria har sett en film som höjer sig över massan. 

Birdman

BirdmanJohan tycker Iñárritu lyckas igen. Birdman är som hans tidigare filmer bombastiska och pretentiösa utan att missa väsentligheterna, det vill säga människorna, deras öden och umbäranden.

Lita aldrig på baksidestexten.

The weight of elephantsEfter filmens slut, när jag vänder mig om och ser ilskan i min sambos söndergråtna ögon, förstår jag att valet av fredagsfilm blev helt galet denna gång. Johan har sett filmen The weight of elefhants och fått bannor. 

Ida

IdaEtt kvinnonamn, tre bokstäver, en försvinnande liten och oansenlig titel kan man tycka, men låt inte detta lura er, Pawel Pawlikowskis film har ett djup i perspektiven som fick Johan att sitta som på nålar filmen igenom.

Mannen som räddade Paris

Mannen som räddade ParisJag kände inte till Raoul Nordling innan jag såg filmen och det är fascinerande att ett krig som är så oerhört väldokumenterat och omskrivet fortfarande kan överraska mig.

Orange is the new black

Orange is the new blackLena rekommenderar Tv-serien ”Orange is the new black” som också bygger på boken med samma namn.

Fallout New Vegas

Fallout new vegasCowboys, kortspel, jazz och jätteödlor. Sofia tycker Fallout New Vegas må utspela sig i en dystopi, men kanske inte en allt för otrevlig sådan.