bibliotekarierna tipsar om musik

Go to first page   Go to previous page   1 2 3 4 Go to next page   Go to last page  

Istvillingar

BokomslagMalin har lyssnat på Istvillingar, en skrämmande men inte blodig berättelse med miljöbeskrivningar så påtagliga att de skotska, fuktiga vindarna nästan känndes mot hennes hud. Frågorna är många och hemligheterna ligger strax under ytan och väntar på att ge sig till känna. 

Gudars like

BokomslagEva har läst en berättelse där allt börjar i solsken och utsikten av ett långt, mysigt och spännande sommarlov. Men snart förvandlas de många badens och promenadernas sorglösa tid till ett relationsdrama.

100 år med rösträtt

Foton på personer som betytt mycket för rösträtten, omslag till boken Demokratins genombrottTvå webbplatser uppmärksammar att det är 100 år sedan Sverige fick lika och allmän rösträtt - firademokratinriksdagen.se och demokrati100.se

 

Digitalt besök av halländska författare

Ett samtal mellan författare Ann-Charlotte Ekensten och samtalsledare Marija Hane.

Digitalt besök av halländska författare

Ett samtal mellan författare Sofia Ymén och Christine Karlsson, litteraturproducent.

Digitalt besök av halländska författare

Ett samtal mellan författare Sara H. Olsson och Christine Karlsson, litteraturproducent.

Digitalt besök av halländska författare

Författare Lilly Emme i samtal med Christine Karlsson, litteraturproducent.

Berör och förstör

Athena Farrokzhad håller upp sin bok, Berör och förstörPoesi för den som är ung, för den som är vuxen och vill introduceras för poesi, för den som vill ha roligt och tramsa med språket eller för den som behöver en spegel. Hör Athena Farrokhzad berätta om Berör och förstör, en diktantologi där 79 av våra mest uppskattade samtida svenskspråkiga poeter medverkar.

Bibblan guidar

Foto på surfplatta som fungerar som spegel mot bokhyllaBibblan guidar tipsar om databaser och andra webbplatser som innehåller mycket fakta och information.

Festens charmigaste tjej

En serienovell om My som känner sig som en loser.

Lenas semesterläsning

Lena har läst en jättespännande bok av Ruth Ware.

We can´t do it

We can´t do it Anette tipsar om serien We can´t do it på SVT Play. Fyra gånger fler unga kvinnor än män i Sverige drabbas av utmattningssyndrom, som är den vanligaste sjukskrivningsorsaken idag.

 

Görans tips inför semestern

Personalen läser Som nybliven kolonihusägare ser Göran fram emot att läsa "I trädgården hörs andra ekon". Göran ger många fler lästips. Klicka och läs.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Den mörkaste delen av skogen

Den mörkaste delen av skogenLina har läst Den mörkaste delen av skogen av Holly Black och tycker att det är en helt fantastisk bok. Som en nutida saga. Den har allt. En sovande prins i en glaskista. En skog full av oknytt och två syskon med magiska förmågor. En berättelse att sluka helt enkelt.

En droppe midnatt

Bokomslag till En droppe midnatt av Jason Timbuktu DiakitéJasons relation med sin åldrande pappa, Madubuko, och deras gemensamma släkthistoria är det som bär upp denna gripande berättelse tycker Göran.

Go to first page   Go to previous page   1 2 3 4 Go to next page   Go to last page