Suggestions

Results list

Articles: query search

Ett eget djur

Tecknat bokomslag med en höst, ett barn och en kattungeVem vill inte ha ett eget djur? Det vill i alla fall Linus i just boken Ett eget djur av Ann-Charlotte Ekensten.

Nikki

Ulrika har läst den grafiska romanen Nikki av Malin Skogberg Nord. Boken är delvis självbiografisk, men bygger också på berättelser från andra unga som vuxit upp med omgivningens oförstående inställning till övervikt.

Articles: query search

Knives out

Allt i ett - thriller, drama, komedi och mordmysterium i bästa Agatha Christie-stil. Jan har tittat på Knives out och menar att den garanterat fångar hela familjens uppmärksamhet.

 

Degerfors visar vägen

Foto på kvinna som svingar en pendel framför en manVisst kan man ha olika åsikter om bokskyltning, men vi hypnotiserar inte varandra. Men kanske ska vi testa Harriets metod?

Articles: query search

Möt Lydia Sandgren i Skriva

Foto på Lydia Sandgren, från artikel i SkrivaLydia Sandgren: "Jag kan hitta på vad som helst", tidskriften Skriva nr 6/2020. För den som läst Samlade verk är denna artikel ett måste.

Mästare på isen

Foto på curlingspelande roboten CurlyRobot slår proffs i curling - läs om hur en curlingspelande robot på hjul blir mästare på isen, Forskning och framsteg nr 10/2020.

 

Articles: query search

100 år med rösträtt

Foton på personer som betytt mycket för rösträtten, omslag till boken Demokratins genombrottTvå webbplatser uppmärksammar att det är 100 år sedan Sverige fick lika och allmän rösträtt - firademokratinriksdagen.se och demokrati100.se

 

Digitalt besök av halländska författare

Ett samtal mellan författare Ann-Charlotte Ekensten och samtalsledare Marija Hane.

Language

sv-se en-gb

Navigation Menu