,Stigande ,Fallande

Degerfors visar vägen

Foto på kvinna som svingar en pendel framför en manVisst kan man ha olika åsikter om bokskyltning, men vi hypnotiserar inte varandra. Men kanske ska vi testa Harriets metod?

Svensk filmdatabas

Foto på två män, Roy och Roger, som står på ett sädesfält, filmaffisch för MackenGöran kollade i Svensk filmdatabas för att se vem som drev bensinmacken som användes vid inspelningen av Macken.

 

Sjukt oklar 2

programbild

Säsong 2 av Sjukt oklar med Clara Henry finns nu att streama på Svtplay.se

Sjukt oklar

 

Den nya humorserien Sjukt Oklar är något för dig som både vill skratta med och åt någon. Clara Henry spelar huvudrollen.

Pias semesterläsning

hängmatta med böckerPia har valt 4 böcker och en film som hon kommer att läsa och se på sin semester

Mr Holmes

Mr HolmesSherlock Holmes verkar aldrig bli omodern. Jenny har sett en nyutkommen feel-good-film om en åldrad Holmes som även passar dig som inte är inbiten Holmes-fan.

Life In A Fishbowl / Vonarstræti

Omslag Life in a fishbowl.Jenny F tipsar om en gripande isländsk film. Den utspelar sig precis innan ”kreppa”, den isländska finanskrisen och får vi följa tre personer som på olika sätt har det kämpigt i sina liv.

Ex machina

Ex machinaAI och singulariteten har varit på tapeten mycket på senaste tiden. Maria har sett en film som tar upp frågan. Dessutom med Hollywoods nya älskling Alicia Vikander i en av huvudrollerna. 

Coraline

CoralineCoraline är en av få barnfilmer där frågan måste ställas om den verkligen passar bäst för sin målgrupp. Filmen är baserad på Neil Gaimans bok med samma namn – en härlig bok med lagom mycket spänning för en ung läsare, så väl som ett tankeväckande tema som kan snappas upp av de äldre.

St. Vincent

St. VincentFör den som gillar Bill Murray är den här filmen ett måste. Han bör ha haft ohemult roligt när han spelade in vissa scener, det är Jenny alldeles säker på. Å andra sidan kan det tänkas att herr Murray har roligt vad än han tar sig för i livet.

It Follows

it followsÄr du ett fan av tonårsskräckis? Maria har sett en film som höjer sig över massan. 

Jakten på lycka

Jakten på lyckaMarie W har sett filmen Jakten på lycka från 2006 med skådespeleri av far och son. Låt dig inspireras av hennes omdömde om filmen.

Birdman

BirdmanJohan tycker Iñárritu lyckas igen. Birdman är som hans tidigare filmer bombastiska och pretentiösa utan att missa väsentligheterna, det vill säga människorna, deras öden och umbäranden.

Lita aldrig på baksidestexten.

The weight of elephantsEfter filmens slut, när jag vänder mig om och ser ilskan i min sambos söndergråtna ögon, förstår jag att valet av fredagsfilm blev helt galet denna gång. Johan har sett filmen The weight of elefhants och fått bannor. 

Ida

IdaEtt kvinnonamn, tre bokstäver, en försvinnande liten och oansenlig titel kan man tycka, men låt inte detta lura er, Pawel Pawlikowskis film har ett djup i perspektiven som fick Johan att sitta som på nålar filmen igenom.