En dag med Kar de Mumma [Elektronisk resurs] / Erik Zetterström.

Gå till första sidan   Gå till föregående sida   1 2 Gå till nästa sida   Gå till sista sidan  
263229
E-bok:En dag med Kar de Mumma [Elektronisk resurs] / Erik Zetterström.:2017. E-bok En dag med Kar de Mumma [Elektronisk resurs] / Erik Zetterström.
En dag med Kar de Mumma [Elektronisk resurs] / Erik Zetterström.
av Zetterström, Erik
År: 2017.
Språk: Svenska
Förlag: W&W :Elib [distributör]
ISBN: 978-91-46-23217-9 91-46-23217-6
Övrig information:
E-bok.
Tryckt utgåva: ISBN 978-91-46-13985-0.
Titel från e-bok.
Text
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Erik Zetterström om Kar de Mumma Erik Zetterströms bok En dag med Kar de Mumma gavs ut för första gången 1981, och presenterades då så här: Signaturen Kar de Mummas borgerliga namn är Erik Zetterström. Kar de Mumma har skrivit sextio böcker. Erik Zetterström debuterar i höst. Du håller just nu hans första bok i handen. Den berättar kärleksfullt och initierat om en dag med Kar de Mumma. Kar de Mummas dag är inspirerande och fylld av allehanda aktiviteter, vilka ofta ger anledning till tillbakablickar och vitaliserande utflykter i det innehållsrika minnets labyrinter. Erik Zetterström konstaterar att Kar de Mumma mycket väl skulle förtjäna ett antal omnämnanden i Guinness rekordbok: han har skrivit 50.000 kåserier och har satt upp revyer under sex decennier, från tjugotill slutet av sjuttiotalet. Vem vet, han kanske drabbar nöjesbranschen under åttiotalet också. Kar de Mumma ger sig tid att flanera och han älskar sin stad. Här möter vi honom inte bara på Östermalm, hans promenader går via Kungsträdgården även till Gamla Stan och Söders höjder. De dagliga utflykterna ger många och rika kontakter med traktens kvarlevande original, vilkas liv och hågkomster i kåseriets lätt förföriska form förmedlas till läsarna. Någon semester tar han aldrig och erinrar om Albert Engströms svar på frågan "när arbetar professorn?": Så snart jag har en stund ledig. Erik Zetterström hävdar att hel del gott bör sägas om Kar de Mumma, men mellan raderna kan man läsa att han inte har det så lätt med denne självupptagne och säregna figur. En bukett violer till den som länge har stått utmed honom. Omslagsformgivare: Carl Zetterström/Innehållsbeskrivning från Elib.

Recensioner Bli först med att recensera denna titel

andra titlar av samma författare

249299
av Zetterström, Erik
272145
av Zetterström, Erik

Liknande titlar

Språk

sv-se en-gb

Sök vidare

Loading...

Om e-böcker

E-böcker är digitala böcker som du kan läsa på din dator, läsplatta, surfplatta eller mobil. Lånetiden för e-böcker är 28 dagar. Biblioteket har tillfälligt höjt gränsen för max antal lån av e-böcker och e-ljudböcker. Du får nu låna upp till 8 e-böcker eller e-ljudböcker samtidigt.

Läs mer om hur du gör i e-bokshjälpen.