Sigrid sover på soffan [Elektronisk resurs] / Sigrid Klang.

292474
E-ljudbok:Sigrid sover på soffan [Elektronisk resurs] / Sigrid Klang.:2019. E-ljudbok Sigrid sover på soffan [Elektronisk resurs] / Sigrid Klang.
Sigrid sover på soffan [Elektronisk resurs] / Sigrid Klang.
av Klang, Sigrid,
År: 2019.
Språk: Svenska
Förlag: Word Audio PublishingElib [distributör]
ISBN: 978-91-7829-283-7 91-7829-283-2
Övrig information:
E-ljudbok (strömmande)
Titel från e-ljudbok.
Ljud
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
Sigrid sover på soffan är två berättelser som är en enda berättelse - Sigrids. Den lilla Sigrid är sju år gammal och flyr från det fysiska och psykiska våldet hemma till bästisen Lillis i huset intill, där alla alltid är fulla men glada och varma och där ingen slår. Den stora Sigrid är gift med en alkoholiserad äldre man och medberoende. För att inte bli galen och gå sönder tröstar hon sig med andra män och biter ihop. Tills makens missbruk börjar gå ut över de gemensamma barnen. Sigrid sover på soffan handlar om vår tids stora folksjukdom - alkoholism. En miljon svenskar lider av sjukdomen, var och en omgiven av minst 4-5 anhöriga som måste förhålla sig till problematiken utan att få den hjälp som missbrukaren får. De medberoende får ingen hjälp utan måste hjälpa sig själva. Trots att deras historia bara kan sluta på två sätt: Antingen lämnar de eller så dör de. Sigrids historia är med andra ord långt ifrån unik. Men relativt få överlevare orkar ens berätta om vad de varit med om, och verkligen inte med hennes utlämnande, brutalt ärliga och suggestiva språk. Sigrid lyckades lämna. Nu hoppas hon kunna använda sina erfarenheter för att hjälpa andra drabbade och visa dem att det går att försonas och förlåta - om inte med missbrukaren så i alla fall med sig själv./Innehållsbeskrivning från Elib.

Recensioner Bli först med att recensera denna titel

andra titlar av samma författare

Liknande titlar

254883
av Schulman, Alex
213336
av Dahlin, Doris
302323
av Sundström, Jacqueline
280989
av Hughes, Kathryn
238201
av Lagerlöf, Selma
279068
av Davidson, Pia F
277514
av Bergvall, Helga
271826
av Bergvall, Helga
318276
av Croneman, Johan

Språk

sv-se en-gb
Loading...

Om e-ljudböcker

E-ljudböcker är ljudböcker som du kan lyssna på med din dator, surfplatta eller mobil. Lånetiden för e-ljudböcker är 28 dagar. Biblioteket har tillfälligt höjt gränsen för max antal lån av e-böcker och e-ljudböcker. Du får nu låna upp till 8 e-böcker eller e-ljudböcker samtidigt.

Läs mer om hur du gör i e-ljudbokshjälpen.