Doktor Glas [Elektronisk resurs] / Hjalmar Söderberg ; bearbetning: Tomas Dömstedt.

310990
E-ljudbok:Doktor Glas [Elektronisk resurs] / Hjalmar Söderberg ; bearbetning: Tomas Dömstedt.:2020. E-ljudbok Doktor Glas [Elektronisk resurs] / Hjalmar Söderberg ; bearbetning: Tomas Dömstedt.
Doktor Glas [Elektronisk resurs] / Hjalmar Söderberg ; bearbetning: Tomas Dömstedt.
av Söderberg, Hjalmar, 1869-1941.
År: 2020.
Språk: Svenska
Förlag: Vilja
ISBN: 978-91-7723-879-9
Övrig information:
E-ljudbok (strömmande)
Omfång: 47 min.
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
Doktor Glas förälskar sig i den unga vackra Helga, som är fast i ett kärlekslöst äktenskap med den motbjudande pastor Gregorius. Helga vänder sig till doktor Glas för att få hjälp och alltmer aktivt förbereder han lösningen ... Har man rätt att döda en människa för att rädda en annan?Doktor Glas är en av den svenska litteraturens stora klassiker. Ända in i våra dagar fortsätter den att fascinera i kraft av de existentiella och moraliska frågor den väcker. Boken har blivit älskad för sin vemodiga skildring av sekelskiftets Stockholm och hyllats för sina skarpsynta iakttagelser av mänskligt beteende och sin lågmält koncentrerade stil. Klassiker ger en djupare förståelse för vår tid och kan användas i undervisningen. Under konceptet Tidlösa berättelser ger Vilja förlag ut lättlästa versioner av klassiker och sagor som är just tidlösa. Tack vare det kan alla elever oavsett läsförmåga läsa samma berättelse, men i olika utgåvor. Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare. [Elib].

Recensioner Bli först med att recensera denna titel

andra titlar av samma författare

244810
av Söderberg, Hjalmar
254735
av Söderberg, Hjalmar
242966
av Söderberg, Hjalmar
306945
av Söderberg, Hjalmar
221678
av Söderberg, Hjalmar

Liknande titlar

Språk

sv-se en-gb
Loading...

Om e-ljudböcker

E-ljudböcker är ljudböcker som du kan lyssna på med din dator, surfplatta eller mobil. Lånetiden för e-ljudböcker är 28 dagar. Biblioteket har tillfälligt höjt gränsen för max antal lån av e-böcker och e-ljudböcker. Du får nu låna upp till 8 e-böcker eller e-ljudböcker samtidigt.

Läs mer om hur du gör i e-ljudbokshjälpen.