Beteendedesign i skolan : hjärnvägen till att välja rätt / Christoffer Pedersen & Mark Siegbahn.

315696
Bok:Beteendedesign i skolan : hjärnvägen till att välja rätt / Christoffer Pedersen & Mark Siegbahn.:[2019].:Upplaga 1. Bok Beteendedesign i skolan : hjärnvägen till att välja rätt / Christoffer Pedersen & Mark Siegbahn.
Beteendedesign i skolan : hjärnvägen till att välja rätt / Christoffer Pedersen & Mark Siegbahn.
av Pedersen, Christoffer
År: [2019].
Språk: Svenska
Upplaga: Upplaga 1.
Förlag: Studentlitteratur
ISBN: 978-91-44-13739-1
Övrig information:
Härtill kompletterande material på Internet (aktiveringskod krävs)
Omfång: 87 sidor : illustrationer
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Antal reservationer: 1
Innehållsbeskrivning
Beteendedesign handlar om att designa omgivningen för att bjuda in andra att fatta beslut som vi önskar. Beteendedesign i skolan innebär att undervisningen och lärmiljön designas så att eleverna lättare väljer det beteende som mest gynnar både deras inlärning och deras välmående. Beteendedesign i skolan är ett resurspaket som består av en tryckt bok och digitala resurser. Bland de digitala resurserna finns filmer där författarna förklarar olika principer inom beteendedesign och visar hur dessa redan används i vardagen omkring oss. Den tryckta boken innehåller fem olika avsnitt som handlar om situationer i undervisningen där beteendedesign kan användas för att ändra elevernas beteende eller inställning. Här presenteras exempelvis olika förslag på lösningar som ger eleverna en bättre start på lektionerna, skapar ett positivare klimat i klassrummet eller ändrar elevernas negativa inställning till prov. Boken inleds med ett kortare teoretiskt avsnitt där principerna inom beteendedesign beskrivs och kopplas till hur hjärnan fungerar. I den avslutande delen av boken vägleder författarna de som vill arbeta vidare med beteendedesign på egen hand. Författarna till Beteendedesign i skolan, Christoffer Pedersen och Mark Siegbahn, har redan inspirerat många lärare och skolor kring att arbeta med mer rörelse i undervisningen med begrepp som pulsglädje och brain breaks. I detta resurspaket tar de nästa steg och ger ett vidare perspektiv på hur beteendedesign kan användas i skolan.

Här finns titeln:

Loading...
Recensioner Bli först med att recensera denna titel

andra titlar av samma författare

Liknande titlar

300249
av Wiliam, Dylan
159430
av Bolander, Ingrid
316402
av Rapp, Johan
285279
av Nottingham, James
313674
av Håland, Anne
166427
av Nordin-Hultman, Elisabeth
275655
av Rollnick, Stephen
94901
av Lindqvist, Gunilla
283459
av Boo, Sofia
225547
291196
303690
126953
av Trageton, Arne
197788
av Lu, Minling

Språk

sv-se en-gb
Loading...