Du kan släktforska på alla bibliotek i Kungsbacka. Fyrens bibliotek har ett släktforskarrum med en datorer som du kan boka i tre timmar, där finns också en microficheläsare. Kullaviks, Onsala, Åsa, Fjärås och Frillesås bibliotek har en dator var.
Du kan boka dator på vår hemsida, på biblioteket eller hemifrån
Boka släktforskningsdator
Databaser på släktforskningsdatorerna
Arkiv Digital har specialiserat sig på att digitalisera historiskt källmaterial genom att nyfotografera originalhandlingarna i färg. Här hittar du bland annat de svenska kyrkböckerna från 1600-talet och framåt. Här finns också Befolkningen i Sverige 1840-1947, 1940, 1945 (Stockholm), 1950, 1960, 1975 och 1985 där du kan söka på namn.
Digitala forskarsalen är Riksarkivets digitaliserade handlingar. Här hittar de svenska kyrkböckerna, folkräkningar 1870-1900, bilder på officerare och straffångar, brandförsäkringar, brukshistoria, Rosenberg "Geografiskt-statistiskt handlexikon öfver Sverige" och mycket mer. Är tillgängligt gratis online.
CD-romskivor
- Svenska ortnamn 1999
- Sveriges befolkning 1890, 1900, 1910, 1970, 1980 och 1990
- Sveriges dödbok 7 - 1860-2017
Släktforskning i Halland
En bibliografi över böcker och artiklar om Halland. Ett projekt som nu drivs vidare i ordinarie verksamhet. Alla bibliotek i länet och Högskolan i Halmstad deltar. Innehåll är främst litteratur från 1983 och framåt. Till en del gammalt material finns länkar till fulltext (Projekt Runeberg, Google books).
Den lokala släktforskarföreningen. Har stor kunskap om släktforksning i Halland.
Hembygdsföreningen och hembygdsgillena producerar mycket material. Det har främst funnits fyra hembygdsforskare: Stig Tornehed, Nils Reimertz, Stig R. Larsson och Elof Lindälv. Dessa personer har skrivit både artiklar och böcker om Kungsbackas historia. Hembygdsföreningens årsbok har publicerat mycket. Varje år ges register ut, som finns samlat i pärm på Hallandshyllan på Fyrens bibliotek.
På Hembygdsmuseet finns mycket information att hämta. Där hjälper man gärna till vid behov.
Kommunens arkiv som finns i stadshuset. Där finns bland annat protokoll, betyg, matriklar och ritningar. Personalen hjälper till.
Släktforskning i Sverige
SLHD är ett kulturarvsprojekt med syfte att digitalisera de svenska kommunal- och sockenstämmoprotokollen, samt göra dessa tillgängliga online. Här kan du söka information i mängder av svenska kommunal- och sockenstämmoprotokoll.
Här kan du söka i kyrkböcker över födda, vigda och döda för Skåne, Blekinge och Halland. Målet är registrera för perioden 1650-1900 och vara fritt sökbara på Internet. Landsarkivet i Lund driver projektet.
Ett personhistoriskt lexikon som Riksarkivet ansvarar för
Sveriges släktforskarförbunds sida. Här hittar du bland annat anbytarforum, porträttfynd och mycket annat.
Här finns över 800 000 bilder av svenskar. Du kan själv bidra med dina släktbilder.