Semestertips för alla väder och humör

Hängmatta med böcker

SparaSparaSpara
Midsommar
Görans tips inför semestern

Som nybliven kolonihusägare ser jag fram emot att läsa Göran Greiders I trädgården hörs andra ekon. Greider har många strängar på sin lyra och är alltid rolig att läsa, även om man inte alltid håller med honom. Själv är jag helt renons på trädgårdskunskaper, så jag hoppas få inspiration för att komma igång med vår lilla kolonitomt.

 

Simon Sebag-Montefiore har skrivit flera läsvärda fackböcker i historia, bland annat om Stalin. De sista personerna i ätten Romanov avrättades 1918 av den nya bolsjevikregeringen. Romanov : den sista tsardynastin 1613-1918  är en tegelsten på närmare 1000 sidor som fått lysande recensioner, så där har jag sommarläsning så att det räcker och blir över.

 

Många journalister har misslyckats med att intervjua Carl Bildt, som funnits i politiken sedan 1970-talet. Journalisten Björn Häger ger ett porträtt av honom i Uppdrag Bildt. Hallänning och uradlig, men vem är han egentligen? Får se om jag blir klokare efter att ha läst Hägers bok.

 

I större delen av västvärlden har kvinnorna högre utbildning än männen. Journalisten Emma Leijnse har rest genom Sverige för att utforska hur världen förändras när kvinnorna tar över universiteten. Fördel kvinna : den tysta utbildningsrevolutionen vill jag läsa för att fundera på vad som händer med männen när denna revolution slår igenom med full kraft.

 

Peak är en upplyftande och inkluderande berättelse om vad alla människor kan uppnå och är kapabla till. Vi har alla gåvan som gör att vi - med rätt metod - kan nå vår topp, vår peak” står det i förlagstexten. Jag, som inte är någon naturbegåvning eller vill ägna 10.000 timmar åt att bli bra på något, kanske ska läsa denna bok ändå? Mera för att koppla av och fundera på vad jag kunde ha gjort, i stället för att verkligen göra något.

 

På sommaren brukar jag aktivera mitt konto i Readly eller Ztory och läsa tidskrifter. Att läsa hur många artiklar man vill ur massor av tidskrifter är perfekt för mig under semestern.

Bokomslag på böckerna

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Tips på sommarläsning

Här kan du ge tips på bra sommarböcker

Det här fältet är obligatoriskt.
Det här fältet är obligatoriskt.
Det här fältet är obligatoriskt.

Omslagsbild

En perfekt bok att läsa nu i sommar är, Allt jag önskade av  Lucy Dillon . En mysig bok om livet och nya möjligheter.
Anna S