Bibblix e-böcker för barn

Bibblix är en kostnadsfri e-boksapp från biblioteket. Appen riktar sig till dig som är 6-12 år och är tänkt att inspirera till läsning på fritiden. Bibblix innehåller cirka 2500 böcker som kan läsas direkt i appen – i din telefon eller på din platta. Som användare behöver du aldrig betala för att använda appen eller för att låna. 

Läs mer om appen på Bibblix hemsida! Här får du även svar på vanliga frågor.

Kom i gång med Bibblix!

Appen bibblix i en mobiltelefon

1) Du behöver ha ett aktivt bibliotekskort hos Biblioteken i Kungsbacka. Om du inte har ett kan du ansöka om ett på bibliotek.kungsbacka.se och sedan hämta ut det på ditt bibliotek. Glöm inte att ta med en giltig legitimation. Om du är under 18 år behöver du målsmans underskrift på din lånekortsansökan. En lånekortsansökan kan du hämta på ditt bibliotek eller skriva ut själv på bibliotek.kungsbacka.se

2) Ladda ner appen Bibblix till din surfplatta eller mobil från App store eller Google play

3) Skapa en profil och lägg till ditt bibliotekskortnummer och din pinkod. Du hittar lånekortsnumret på baksidan av ditt lånekort.  

4) Kolla runt i appen och leta efter något spännande, roligt, läskigt, fantastiskt eller helt enkelt bara bra att läsa. Öppna boken och börja läs! 

Vilka böcker finns i Bibblix?

Biblioteket i Bibblix växer i takt med att fler förlag tillgängliggör digitala titlar. I Bibblix finns det över 2500 titlar. Det finns 18 teman att välja mellan. Du kan också söka direkt efter titel eller författare. Varje vecka tillkommer 5–10 titlar i Bibblix. Ett urval av nyheterna presenteras varje månad på appens startsida.
 

Tre surfplattor med appen Bibblix i.

Bibliotekarier tipsar om Bibblixböcker

Fångade i stormen

tecknat bokomslag som visar tre djur i mitt i ett oväderMaria RN vill tipsa om Fångade i stormen, en del i serien Tre hästar av Anna Hansson och Sara Svensson.

Animox: Härskarbestens arv

tecknat bokomslag som visar ett stiliserat varghuvud i blå tonerSimon har en hemlighet, han kan tala med djur. Lotta rekommenderar Härskarbestens arv av Aimée Carter, den första delen i den spännande serien Animox.

Språk