Språk

sv-se en-gb

Ordet är ditt

Ordet är ditt. Berättarbar, workshop, podd, biblioterapi.

Biblioteken i Kungsbackas satsning på muntligt berättande.

Ordet är ditt har berättandet och berättelserna i fokus, här tar människors egna berättelser plats. Välkommen till vår programverksamhet bestående av berättarbarens scen för muntligt berättande, biblioterapiträffar och workshops i berättande. Och missa inte att lyssna på podden!

Ordet är ditt får stöd från Kulturrådet.
I samarbete med ABF och Studieförbundet Vuxenskolan.

Podden Ordet är ditt

Nytt avsnitt av podden

Del 10 Anders Teglund - Vad gör ett hem till hemma? Freja Arvidsson och Anders Teglund

I en tid när vi är hemma mycket mer än vanligt ställs nya krav på våra lägenheter, hus och hem. Kanske blir hemmet en arbetsplats, en främmande plats eller så upptäcker vi att hemmakänslan inte finns där vi bor.

Anders Teglund är Kungsbackabo, förläggare och musiker. Under 2019 släpptes albumen Björkris I och II, med pianomusik som kommit till i hans hyresrätt i bostadsområdet Björkris. Här spelas vardagen fram, med dess trappuppgångar, chips, hämtningar och lämningar. 

Lyssna på ett samtal om hemmet som villkor och inspiration. Om vad som får ett hem att kännas som hemma. 
I samtal med Freja Arvidsson.

 

Del 9 Johan EsperssonPorträttfoto av Johan Espersson

Johan Espersson. Om Kungsbackas plats i litteraturen 

Romanen Kungsbacka Ultras är en kaotisk minnesskildring av ungdomens förälskelse. Här finns en längtande väg bortåt: bort från barndomen, bort från platsen. Men kring Kungsbacka flödar också energin. Vad gömmer sig i de halländska himlarna? Vilka minnen finns utsprängda över klipporna i Åsa?

 

Kungsbacka Ultras är Johans Esperssons debutroman. Hör ett samtal om Kungsbackas plats i litteraturen, om förälskad text och om hur det är att skriva sig in i ungdomen.

I samtal med Freja Arvidsson.

 

Tidigare avsnitt