Språk

sv-se en-gb

Databaser

Artikelsök, Pressreader, Nationalencyklopedien och Landguiden kan du använda hemifrån om du har ett bibliotekskort på Biblioteken i Kungsbacka.

Nationalencyklopedin NE

NENär du är inloggad på Nationalencyklopedien har du tillgång till bland annat Nationalencyklopedin, Svensk ordbok, Engelsk ordbok, Fråga expert, NE:s atlas, reportage och  korsordshjälp. Det är NE:s redaktörer som faktagranskar artiklarna

NE hemifrån med bibliotekskort

NE på biblioteket

 

Pressreader

Pressreader loggaI Pressreader kan du läsa populära tidningar från hela världen. Det finns nästan 200 dagstidningar och tidskrifter på svenska. Tidningen är en fullständig kopia av pappersutgåvan. Det finns möjlighet att läsa äldre nummer, upp till 90 dagar. Du kan också läsa tidningen på annan plats än i biblioteket. Du kan läsa på din dator eller ladda ner appen till din mobil eller surfplatta. Använder du appen kan du ladda ner och läsa tidningar utanför bibliotekets nätverk i upp till tre dagar sedan du senast var ansluten till bibliotekets wifi.

Pressreader hemifrån och på biblioteket

Landguiden

LandguidenI Landguiden kan du hitta information om länders ekonomi och sociala förhållanden. Du kan också hitta aktuell information om olika väpnade konflikter. Du har tillgång till statistik där du bland annat kan jämföra utvecklingen i olika länder från idag till ett antal år bakåt i tiden. Det är Utrikespolitiska institutets redaktörer som skriver och uppdaterar texterna i Landguiden

Landguiden hemifrån med bibliotekskort

Landguiden på biblioteket

 

Artikelsök

ArtikelsökI Artikelsök söker du efter svenska tidnings- och tidskriftsartiklar. En del artiklar kan du läsa direkt på skärmen eller skriva ut. Andra får du gå till tidningen för att kunna läsa. Det finns också möjlighet att beställa artikeln genom att prata med en bibliotekarie. BTJs redaktörer läser, granskar och gör ett urval ur ett stort antal tidningar och tidskrifter som de sedan lägger in med ämnesord och andra markörer. De här tidningarna och tidskrifterna har artiklar som du kan läsa på skärmen efter en sökning (pdf)

Artikelsök på biblioteket

Artikelsök hemifrån med lånekort

Alex

AlexAlex är ett författarlexikon som innehåller presentationer av skönlitterära författare från hela världen.

Alla typer av författare finns med. Här finns klassiker och nobelpristagare men också våra dagars populära bästsäljare, barn- och ungdomsboksförfattare etc.

Alex på biblioteket Be personalen om hjälp för att logga in.

Mediearkivet

I Mediearkivet hittar du hela artiklar från svenska tidningar och tidskrifter.

Mediearkivet på biblioteket