The Glass Room Experience

Har du koll på ditt digitala jag? Funderar du över vad internet vet om dig? Tryckt på "gilla"-knappen lite för många gånger? Då är utställningen The Glass Room Experience något för dig.

Du syns på nätet - det vill den här utställningen visa. Integritet, algoritmer, makt och internethälsa är några ämnesområden som uppmärksammas.

 

Data Detox

Du kan också få hjälp med att starta din egen "datadetox". Under åtta dagar följer du ett datadetox-kit som kommer ge dig insikter om dina egna data på Internet och hjälp med att reducera din "övervikt" av data. Du hämtar ditt datadetox-kit på biblioteket eller läser den online: 

Data Detox Kit på svenska

Data detox Kit på engelska samt några fler språk

Ta med dig din mobiltelefon eller dator och besök utställningen för att lära dig mer.

Rättelser till Data Detox Kit på svenska, DAG 3:
I tredje dagens utmaning ingår att testa två webbläsartillägg – What Facebook Thinks You Like och Data Selfie. Dessa tillägg fungerar tyvärr inte längre. Här är förslag på en alternativ utmaning:

- Gå in i annonsinställningarna på Facebook för att upptäcka hur Facebook skapar din personliga intresseprofil som ligger till grund för riktade annonser.
 

Fler tips

På My shadow kan du få tips på appar som hjälper dig att minska dina digitala spår.

Internetkunskap.se informerar om bland annat integritet på nätet.

 

Utställningen är producerad av Tactical technical Collective i samarbete med Mozilla. Tactical Tech är en organisation/stiftelse med sitt säte i Berlin som vill verka inom området teknologi, mänskliga rättigheter och civila rättigheter och dess samverkan i samhället idag. Genom utbildning, forskning och kulturell interaktion vill man bidra till en vidare sociopolitisk debatt om digital säkerhet, integritet och etik rörande digitala data.

Logga in