Tips

Bibliotekspersonalen tipsar om böcker

Drottning Kristina

Målning av drottning Kristina till häst, omslag till Dick Harrisons bok Drottning KristinaGöran imponeras Dick Harrisons förmåga att skriva populärhistoria. Mycket har skrivits om drottning Kristina men börja gärna med denna bok tycker han.

Fara på taket, Lotta!

bokomslag Fara på taket, Lotta! tecknatVälkommen att dyka in i nostalgin med hjälp av vår e-bokstjänst Biblio. Tanja tipsar om Lotta-serien av Merri Vik.

Bibliotekspersonalen tipsar om film och spel

Knives out

Allt i ett - thriller, drama, komedi och mordmysterium i bästa Agatha Christie-stil. Jan har tittat på Knives out och menar att den garanterat fångar hela familjens uppmärksamhet.

 

Degerfors visar vägen

Foto på kvinna som svingar en pendel framför en manVisst kan man ha olika åsikter om bokskyltning, men vi hypnotiserar inte varandra. Men kanske ska vi testa Harriets metod?

Biblioteksperonalen tipsar om tidningar

Möt Lydia Sandgren i Skriva

Foto på Lydia Sandgren, från artikel i SkrivaLydia Sandgren: "Jag kan hitta på vad som helst", tidskriften Skriva nr 6/2020. För den som läst Samlade verk är denna artikel ett måste.

Mästare på isen

Foto på curlingspelande roboten CurlyRobot slår proffs i curling - läs om hur en curlingspelande robot på hjul blir mästare på isen, Forskning och framsteg nr 10/2020.

 

Fler tips

Istvillingar

BokomslagMalin har lyssnat på Istvillingar, en skrämmande men inte blodig berättelse med miljöbeskrivningar så påtagliga att de skotska, fuktiga vindarna nästan känndes mot hennes hud. Frågorna är många och hemligheterna ligger strax under ytan och väntar på att ge sig till känna. 

Gudars like

BokomslagEva har läst en berättelse där allt börjar i solsken och utsikten av ett långt, mysigt och spännande sommarlov. Men snart förvandlas de många badens och promenadernas sorglösa tid till ett relationsdrama.

Språk

sv-se en-gb