Tips

Bibliotekspersonalen tipsar om böcker

Sally surar

bokomslag Sally surar, ett riktigt surt barn, tecknatSally surar är Amanda Jonssons första bilderbok. Den fångar känslan av att vara riktigt sur och att tycka det är ganska skönt. Eva rekommenderar den här boken till alla surisar. Eller till alla som känner en.

Obehaget om kvällarna

Bokomslag Obehaget om kvällarnaNatalie har läst en fantastiskt debutroman och välförtjänt vinnare av The International Booker Prize.

Bibliotekspersonalen tipsar om film och spel

Svensk filmdatabas

Skärmdump från webbplatsen Svensk filmdatabasDen bästa källan om svensk film skriver Filminstitutet om sin egen Svensk filmdatabas. Stämmer det?

 

Knives out

Allt i ett - thriller, drama, komedi och mordmysterium i bästa Agatha Christie-stil. Jan har tittat på Knives out och menar att den garanterat fångar hela familjens uppmärksamhet.

 

Biblioteksperonalen tipsar om tidningar

DOAJ

Bild på öppet hänglås, orange färg, mot vit bakgrund, tagit från Wikipedia. Det öppna hänglåset är symbolen för öppen tillgång.DOAJ, Directory of Open Access Journals, är en oberoende databas med tillgång till 15.000 tidskrifter.

 

Möt Lydia Sandgren i Skriva

Foto på Lydia Sandgren, från artikel i SkrivaLydia Sandgren: "Jag kan hitta på vad som helst", tidskriften Skriva nr 6/2020. För den som läst Samlade verk är denna artikel ett måste.

Fler tips

Levande musikarv

Målning av man som spelar fiol, bilden tagen från Levande musikarvLäs om tonsättare och hitta noter i detta digitala arkiv över Sveriges musikarv.

Kunskapsbank för kvinnofrid

Majblomma i olika färger med texten NCK:s kunskapsbank jubileum 10år runt om"En webbplats för dig som söker kunskap inom områdena mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i samkönade relationer" skriver Nationellt centrum för kvinnofrid om sin kunskapsbank.