bibliotekarierna tipsar om böcker

Gå till första sidan   Gå till föregående sida   1 2 3 4 5 Gå till nästa sida   Gå till sista sidan  

Tillsammans - en liten bok om svensk demokrati

Mia tipsar om en barnbok som berättar om vad demokrati är och hur den praktiskt tar sig uttryck i Sverige. 

Jag skriver till honom och säger att allt är okej

"Jag skriver till honom och säger att allt är okej" är skriven av Ebba Hyltmark. Det är den första delen i en serie som heter "Nevermind", en lättläst bok som riktar sig till ungdomar 13+.

Svenska hem

Svartvit bild från butiksmiljö på tidigt 1900-tal. Kvinnor handlar.Kia har läst en fantastisk historia om de pionjärer som fick kämpa så hårt för många av de rättigheter vi idag tar för givet. I boken får vi möta de verkliga kvinnorna bakom historien som blev tv-serien Fröken Frimans krig. 

 

Filosofi och demokrati?

Här är ett tips på en bik att läsa i för den som vill veta lite mer om exempelvis de första feministiska filosoferna och deras tankar, för att få ytterligare ett par glasögon och fördjupad förståelse för kvinnans roll och situation i historien, för att skapa en bakgrund till kampen för rösträtt på lika villkor. 

Potatisrevolutionen

Bokomslag På bilden syns personer som köar utanför en butikVåren 1917 var arbetarstadsdelen Södermalm i Stockholm skådeplatsen för ett folkligt kvinnouppror som drog med sig tusentals söderbor. I Sverige öppnade hungerprotesterna som svepte över landet beskrivna som »potatisrevolutionen« dörren för allmän och lika rösträtt.

Dom som bestämmer

Bokomslag Dom som bestämmerMia har läst en härlig bilderbok som lyfter frågan om vem som egentligen har rätt att bestämma

Kvinnor i kamp

Bokomslag Kvinnor i kampI år uppmärksammar biblioteket ”Demokratin 100 år”, bland annat genom utställningen ”Hallands starka kvinnor”.   Mia har läst en bok på temat  en faktabok i serieform på temat.

Månadens språk arabiska

Månadens språk arabiskaVarje månad lyfter Biblioteken i Kungsbacka fram ett speciellt språk med boktips på biblioteket och på vår hemsida. I september är månadens språk arabiska. Välkommen till biblioteket för att låna!

Om tiden och vattnet

Bokomslag Om tiden och vattnetSara Britta vill tipsa om en bok som knyter ihop det personliga livet med de stora frågorna i en blandning av släktforskning, reseskildring, memoar, forskningsrapport och klimatupprop.

Fem i knipa

Ett till tips från en av våra sommarjobbare är "Fem i knipa" av Enid Blyton. Den perfekta spänningsboken!

Utan att säga hej då

En av våra sommarjobbare har läst boken "Utan att säga hejdå" av Kerstin Svevar. Klicka för att läsa hela tipset!

I fiendens skugga

En av sommarens feriearbetare har läst I fiendens skugga, en lättläst bok av Sue Perkiss. Klicka för att läsa mer!

Eva och Adam: första ögonkastet

En av våra feriearbetare vill tipsa om Eva och Adam - Första ögonkastet. Klicka för att läsa mer!

It's not like it's a secret

Sana är en 16årig japanskamerikan som flyttar med sin familj från mitten av Amerika till Kalifornien. Det blir en stor omställning och Sana börjar inse saker om sig själv. Dels att hon nog var kär i sin bästa tjejkompis. Boken finns endast på engelska.

Björnstad

Bokomslag BjörnstadVår ferierabetare Aya tipsar om boken Björnstad av Fredrik Backman

Gå till första sidan   Gå till föregående sida   1 2 3 4 5 Gå till nästa sida   Gå till sista sidan  

Språk