bibliotekarierna tipsar om böcker

Gå till första sidan   Gå till föregående sida   1 2 3 4 5 Gå till nästa sida   Gå till sista sidan  

Skräck

bokomslag skräck tecknat med olika monsterPeter Bergting såg sin första skräckfilm när han var sju år gammal, gömd bakom soffan, i smyg. Sen dess har han varit fast i genren. Om detta berättar han i inledningen till sin nya bok Skräck som är en innehållsrik guide till ämnet.

Spökdiktare och slottspoeter

En riktigt mysig bok att läsa nu i höstrusket! Här finns även skrivövningar för dig som gillar att skriva egna berättelser.

De förlorade barnen

Bokomslag till De förlorade barnen av Valeria LuiselliBarn försvinner bland de ensamkommande mexikanska barn som kommer till USA för att söka asyl. Malin rekommenderar Valeria Luisellis undersökande bok om denna tragedi.

 

Aftonen och morgonen

Några vikingaskepp i havet, bokomslag till Aftonen och morgonen av Ken FollettEftersom Göran gillade första delen i Folletts katedralserie, Svärdet och spiran, så läste han Aftonen och stjärnan. En spännande berättelse som blir seg på slutet är hans omdöme.

Månadens språk spanska

Månadens språk spanskaVarje månad lyfter Biblioteken i Kungsbacka fram ett speciellt språk med boktips på biblioteket och på vår hemsida. I oktober är månadens språk spanska. Välkommen till biblioteket för att låna!

Villebråd

Bokomslag till Villebråd av Deon MeyerSka Daniel Darrett lyckas mörda den sydafrikanske presidenten i Paris? Göran C läser en thriller som påminner mycket om Forsyths Schakalen.

Malamander och Gargantis

Gargantis tecknat bokomslag med två barn som springer från en stor vågSpännande äventyr, fantasifulla miljöer och varelser från fantasins mörka skrymslen, det tycker Maria att både Malamander och Gargantis av Thomas Taylor innehåller.

Där kräftorna sjunger

Bokomslag till Där kräftorna sjunger av Delia OwensHur kan Delia Owens debutroman ha 150 reservationer på biblioteket? Göran blir nyfiken och läser för att förstå varför.

 

Heartstopper

BokomslagHeartstopper är en ny grafisk serie på engelska. Det är en finstämd berättelse om vänskap och kärlek.

Där solen aldrig går ned

Bokomslag till Där solen aldrig går ned av Henrik Brandao JönssonPortugisiskan är världens tredje mest talade europeiska språk, ändå är det en värld många inte känner till. Efter att ha läst "Där solen aldrig går ned" blev Göran nyfiken på dessa länder.

 

Jordens största kalashatare

I förgrunden, ett argt barn utklätt till vampyr. I bakgrunden, några utklädda barn dansar glatt.Jordens största kalashatare av Ellen Greider är en fin bok med mycket bilder och lagom mycket text som handlar om att behöva egen tid. Det är inte alltid något dåligt att vilja leka själv! Och alla gillar faktiskt inte stora kalas.

Tracy Beaker - skolans bästa elev

Lucas, 10 år, tipsar om Tracy Beaker - skolans bästa elev.

 

Månadens språk turkiska

Månadens språk turkiskaVarje månad lyfter Biblioteken i Kungsbacka fram ett speciellt språk med boktips på biblioteket och på vår hemsida. I september är månadens språk turkiska. Välkommen till biblioteket för att låna!

 

Pur

Freja har läst den sköra och stillsamma diksamlingen Pur.

Lycka är för losers

Eva har läst Lycka är för losers - en rolig och allvarlig bok som ligger rätt i tiden. 

Gå till första sidan   Gå till föregående sida   1 2 3 4 5 Gå till nästa sida   Gå till sista sidan  

Språk

sv-se en-gb