bibliotekarierna tipsar om film och spel

Gå till första sidan   Gå till föregående sida   1 2 Gå till nästa sida   Gå till sista sidan  

Knives out

Allt i ett - thriller, drama, komedi och mordmysterium i bästa Agatha Christie-stil. Jan har tittat på Knives out och menar att den garanterat fångar hela familjens uppmärksamhet.

 

Degerfors visar vägen

Foto på kvinna som svingar en pendel framför en manVisst kan man ha olika åsikter om bokskyltning, men vi hypnotiserar inte varandra. Men kanske ska vi testa Harriets metod?

Svensk filmdatabas

Foto på två män, Roy och Roger, som står på ett sädesfält, filmaffisch för MackenGöran kollade i Svensk filmdatabas för att se vem som drev bensinmacken som användes vid inspelningen av Macken.

 

Sjukt oklar 2

programbild

Säsong 2 av Sjukt oklar med Clara Henry finns nu att streama på Svtplay.se

Sjukt oklar

 

Den nya humorserien Sjukt Oklar är något för dig som både vill skratta med och åt någon. Clara Henry spelar huvudrollen.

Mr Holmes

Mr HolmesSherlock Holmes verkar aldrig bli omodern. Jenny har sett en nyutkommen feel-good-film om en åldrad Holmes som även passar dig som inte är inbiten Holmes-fan.

Life In A Fishbowl / Vonarstræti

Omslag Life in a fishbowl.Jenny F tipsar om en gripande isländsk film. Den utspelar sig precis innan ”kreppa”, den isländska finanskrisen och får vi följa tre personer som på olika sätt har det kämpigt i sina liv.

Ex machina

Ex machinaAI och singulariteten har varit på tapeten mycket på senaste tiden. Maria har sett en film som tar upp frågan. Dessutom med Hollywoods nya älskling Alicia Vikander i en av huvudrollerna. 

It Follows

it followsÄr du ett fan av tonårsskräckis? Maria har sett en film som höjer sig över massan. 

Birdman

BirdmanJohan tycker Iñárritu lyckas igen. Birdman är som hans tidigare filmer bombastiska och pretentiösa utan att missa väsentligheterna, det vill säga människorna, deras öden och umbäranden.

Lita aldrig på baksidestexten.

The weight of elephantsEfter filmens slut, när jag vänder mig om och ser ilskan i min sambos söndergråtna ögon, förstår jag att valet av fredagsfilm blev helt galet denna gång. Johan har sett filmen The weight of elefhants och fått bannor. 

Ida

IdaEtt kvinnonamn, tre bokstäver, en försvinnande liten och oansenlig titel kan man tycka, men låt inte detta lura er, Pawel Pawlikowskis film har ett djup i perspektiven som fick Johan att sitta som på nålar filmen igenom.

Mannen som räddade Paris

Mannen som räddade ParisJag kände inte till Raoul Nordling innan jag såg filmen och det är fascinerande att ett krig som är så oerhört väldokumenterat och omskrivet fortfarande kan överraska mig.

Orange is the new black

Orange is the new blackLena rekommenderar Tv-serien ”Orange is the new black” som också bygger på boken med samma namn.

Gå till första sidan   Gå till föregående sida   1 2 Gå till nästa sida   Gå till sista sidan  

Språk

sv-se en-gb