bibliotekarierna tipsar om film och spel

Exploding Kittens

Två av vårens praoelever har provspelat Exploding Kittens! Klicka för att läsa vad de tyckte.

Månadens språk romani chib

Månadens språk romani chibVarje månad lyfter Biblioteken i Kungsbacka fram ett speciellt språk med boktips på biblioteket och på vår hemsida. I april är månadens språk romani chib. Välkommen till biblioteket för att låna!

1917

Filmen 1917 ger dig inblick i första världskrigets händelser. Både spännande och hjärtskärande tycker Lavina. Du kan låna den på DVD hos oss på biblioteket!

Ammonite

1840-tal i England. Det blåser och Mary Anning går på stenstranden och samlar fossiler. En vacker dag dyker en ung kvinna upp och förändrar hennes liv.

Once upon a time

Våra prao provade spelet Once upon a time - the storytelling card game, som är ett kortspel. Klicka för att läsa mer.

Svensk filmdatabas

Skärmdump från webbplatsen Svensk filmdatabasDen bästa källan om svensk film skriver Filminstitutet om sin egen Svensk filmdatabas. Stämmer det?

Knives out

Allt i ett - thriller, drama, komedi och mordmysterium i bästa Agatha Christie-stil. Jan har tittat på Knives out och menar att den garanterat fångar hela familjens uppmärksamhet.

Sjukt oklar 2

programbild

Säsong 2 av Sjukt oklar med Clara Henry finns nu att streama på Svtplay.se

Ex machina

Ex machinaAI och singulariteten har varit på tapeten mycket på senaste tiden. Maria har sett en film som tar upp frågan. Dessutom med Hollywoods nya älskling Alicia Vikander i en av huvudrollerna.

It Follows

it followsÄr du ett fan av tonårsskräckis? Maria har sett en film som höjer sig över massan.

Birdman

BirdmanJohan tycker Iñárritu lyckas igen. Birdman är som hans tidigare filmer bombastiska och pretentiösa utan att missa väsentligheterna, det vill säga människorna, deras öden och umbäranden.

Lita aldrig på baksidestexten.

The weight of elephantsEfter filmens slut, när jag vänder mig om och ser ilskan i min sambos söndergråtna ögon, förstår jag att valet av fredagsfilm blev helt galet denna gång. Johan har sett filmen The weight of elefhants och fått bannor.

Ida

IdaEtt kvinnonamn, tre bokstäver, en försvinnande liten och oansenlig titel kan man tycka, men låt inte detta lura er, Pawel Pawlikowskis film har ett djup i perspektiven som fick Johan att sitta som på nålar filmen igenom.

Mannen som räddade Paris

Mannen som räddade ParisJag kände inte till Raoul Nordling innan jag såg filmen och det är fascinerande att ett krig som är så oerhört väldokumenterat och omskrivet fortfarande kan överraska mig.