Tips

Bibliotekspersonalen tipsar om böcker

Det sista livet

BokomslagDet sista livet är en debutdeckare av duon Peter Mohlin & Peter Nyström. En riktigt bra sådan, dessutom, tycker Tanja som rankar den bland det absolut bästa spänningsromanerna som gavs ut 2020.

Jag händer jämt

När Andrea är 16 år träffar hon sin första kärlek, Hedvig, på en fest. Hedvig är äldre, bor ensam, pluggar konst och festar. I början är det spännande för Andrea, men vi märker snart att något i deras relation är skevt. Det som händer Andrea är tungt, men boken är riktigt bra.

Bibliotekspersonalen tipsar om film och spel

Svensk filmdatabas

Skärmdump från webbplatsen Svensk filmdatabasDen bästa källan om svensk film skriver Filminstitutet om sin egen Svensk filmdatabas. Stämmer det?

 

Knives out

Allt i ett - thriller, drama, komedi och mordmysterium i bästa Agatha Christie-stil. Jan har tittat på Knives out och menar att den garanterat fångar hela familjens uppmärksamhet.

 

Biblioteksperonalen tipsar om tidningar

Möt Lydia Sandgren i Skriva

Foto på Lydia Sandgren, från artikel i SkrivaLydia Sandgren: "Jag kan hitta på vad som helst", tidskriften Skriva nr 6/2020. För den som läst Samlade verk är denna artikel ett måste.

Mästare på isen

Foto på curlingspelande roboten CurlyRobot slår proffs i curling - läs om hur en curlingspelande robot på hjul blir mästare på isen, Forskning och framsteg nr 10/2020.

 

Fler tips

Kunskapsbank för kvinnofrid

Majblomma i olika färger med texten NCK:s kunskapsbank jubileum 10år runt om"En webbplats för dig som söker kunskap inom områdena mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i samkönade relationer" skriver Nationellt centrum för kvinnofrid om sin kunskapsbank.

 

Lagrummet.se

Foto på Sweriges Rikes Lag Gillad och antagen på Riksdagen Åhr 1734 (1736), från LitteraturbankenAlla lagtexter finns i fulltext på internet - det är verkligen en revolution att jag som medborgare kommer åt våra lagar med bara några knapptryck. Lagrummet.se är en bra ingångssida för Sveriges lagar.