Tips

Bibliotekspersonalen tipsar om böcker

Julmysteriet

tecknat bokomslag, i förgrunden ett barn och ett hund, i bakgrunden en mysig stuga i snötäckt miljöNi vet väl att vi har ett gäng fina kalenderböcker på våra bibliotek? Tanja har läst en ny av Lisa Bjärbo och Matilda Ruta som är en varm och härlig bok att läsa tillsammans, ett kapitel om dagen ända fram till julafton.

Dagar utan slut

BokomslagOm du vill läsa en vilda västern roman som är spännande och oförutsägbar och där kärleken mellan två män är den punkt kring vilken berättelsen rör sig ska du läsa denna roman av den hyllade irländska författaren Sebastian Barry.

Bibliotekspersonalen tipsar om film och spel

Once upon a time

Våra prao provade spelet Once upon a time - the storytelling card game, som är ett kortspel. Klicka för att läsa mer.

Svensk filmdatabas

Skärmdump från webbplatsen Svensk filmdatabasDen bästa källan om svensk film skriver Filminstitutet om sin egen Svensk filmdatabas. Stämmer det?

 

Biblioteksperonalen tipsar om tidningar

DOAJ

Bild på öppet hänglås, orange färg, mot vit bakgrund, tagit från Wikipedia. Det öppna hänglåset är symbolen för öppen tillgång.DOAJ, Directory of Open Access Journals, är en oberoende databas med tillgång till 15.000 tidskrifter.

 

Möt Lydia Sandgren i Skriva

Foto på Lydia Sandgren, från artikel i SkrivaLydia Sandgren: "Jag kan hitta på vad som helst", tidskriften Skriva nr 6/2020. För den som läst Samlade verk är denna artikel ett måste.

Fler tips

Once upon a time

Våra prao provade spelet Once upon a time - the storytelling card game, som är ett kortspel. Klicka för att läsa mer.

Hallands starka kvinnor

Tecknad bild av kvinna som håller ett plakat med texten Rösträtt för kvinnorDemokratin i Sverige fyller 100 år, men hur gick det till när de halländska kvinnorna fick rösträtt? Se utställningen Hallands starka kvinnor. 

Språk