Språk

sv-se en-gb

Upptäck polska författare

280647
265951
Av: Gombrowicz, Witold
283091
Av: Stasiuk, Andrzej
271774
Av: Nalkowska, Zofia
291623
Av: Krall, Hanna
291869
Av: Szymborska, Wislawa
260628
Av: Krall, Hanna
301216
Av: Fink, Ida
304076
Av: Tokarczuk, Olga
304214
Av: Krall, Hanna
294721
Av: Tokarczuk, Olga
155799
Av: Sapkowski, Andrzej
249699
Av: Gombrowicz, Witold
225353
Av: Swirszczynska, Anna
134203
Av: Milosz, Czeslaw
159808
Av: Tokarczuk, Olga
97865
Av: Szymborska, Wislawa

Bibliotekspersonalen tipsar om böcker

Lärarinnans sång

Lärarinnans sångNär jag såg att det skulle komma en ny roman av Hjorth såg jag till att stå bland de första i kön för att denna gång omedelbart få läsa den på svenska. Nöjd tog jag efter viss väntan hem mitt färska exemplar av Lärarinnas sång och satte mig i vårsolen att läsa. Och sen bara läste jag. Och läste. Och läste.

Månadens språk jiddisch

Månadens språk jiddischVarje månad lyfter Biblioteken i Kungsbacka fram ett speciellt språk med boktips på biblioteket och på vår hemsida. I juni är månadens språk jiddisch. Välkommen till biblioteket för att låna!

Bibliotekspersonalen tipsar om film och spel

,Stigande ,Fallande

Degerfors visar vägen

Foto på kvinna som svingar en pendel framför en manVisst kan man ha olika åsikter om bokskyltning, men vi hypnotiserar inte varandra. Men kanske ska vi testa Harriets metod?

Svensk filmdatabas

Foto på två män, Roy och Roger, som står på ett sädesfält, filmaffisch för MackenGöran kollade i Svensk filmdatabas för att se vem som drev bensinmacken som användes vid inspelningen av Macken.

 

Biblioteksperonalen tipsar om tidningar

Slutstriden om Berlin

Foto på tysk officer som sträcker armarna i luften, omslagsbild på Militär historiaFör 75 år sedan pågick slutstriden om Berlin. Militär historia berättar om bakgrunden och krigets förlopp när Tyskland slutgiltigt besegrades.

 

Stadsplaneringshaveriet

Foto på man som tittar ut över rasmassor från rivna hus, tidningsomslag AxessEfterkrigstidens stadsplanering med stora satellitstäder långt från stadskärnorna blev ett stort misslyckande. I Axess skriver Adam Cwejman om varför det gick som det gjorde.

Fler tips

,Stigande ,Fallande

Berör och förstör

Athena Farrokzhad håller upp sin bok, Berör och förstörPoesi för den som är ung, för den som är vuxen och vill introduceras för poesi, för den som vill ha roligt och tramsa med språket eller för den som behöver en spegel. Hör Athena Farrokhzad berätta om Berör och förstör, en diktantologi där 79 av våra mest uppskattade samtida svenskspråkiga poeter medverkar.

Bibblan guidar

Foto på surfplatta som fungerar som spegel mot bokhyllaBibblan guidar tipsar om databaser och andra webbplatser som innehåller mycket fakta och information.