En rosa bok
246319
Av: Amoruso, Sophia
230082
Av: Henry, Clara
239595
Av: Paldanius, Annika
252267
Av: Amoruso, Sophia
247257
Av: Lindgren, Therése
247399
Av: Hermansson, Kakan
116600
Av: Sydow, Ebba von
bibliotekspersonalen tipsar om böcker

OrdbrodösenAlba Vinter ingår i ett släkte där kvinnorna får ordbrodösens magiska egenskap på sin 18-årsdag. Alla har hittills klarat inträdesprovet, men inte Alba. Det visar sig finnas fler hemligheter i släkten Vinters gömmor än Alba nånsin kunnat ana. Hon måste hitta det som blockerar hennes kraft innan de andra gör det!

MänniskornaÅngest och utomjordingar. Berättelser som på något sätt hänger ihop. Skrivna av Matt Haig. Om du vill läsa om att överleva och att acceptera den du innerst inne är så är detta en, nej, 2 böcker för dig.

bibliotekspersonalen tipsar om film och spel

Filmaffisch

I thrillern Edge of Winter spelar Joel Kinnaman en arbetslös, ensamstående pappa som är beredd att göra vad som helst för att få behålla sina två söner i sitt liv.

FilmaffischJenny har sett animerade ”När Marnie var där” från japanska Stuido Ghibli - en fin liten film om att förstå vem man är och att våga tycka om både sig själv och andra. Den passar för alla åldrar.

biblioteksperonalen tipsar om tidningar

Tidningsomslag Allt om historiaMunken som satte Europa i brand - kritiken mot påven ledde till storkrig. Läs i Allt om historia nr 2/2017.

Foto på Sanna Rayman, från Dagens SamhälleHar vi alltid varit oförmögna att tala med varandra eller blir det bara värre? undrar Sanna Rayman, debattchef på Dagens Samhälle.

fler tips

Faktakolla artikeln.

Det har blivit svårare och svårare att bedöma sanningshalten i vad som sprids på internet. Metros Viralgranskaren har därför anordnat Källkritikens dag 13 mars. I den här artikeln lär du dig mer om att granska nyheter på nätet.

Blått finger som peckar mellan rött nej och grönt ja, logotyp för VoteWatch EuropeLedamöterna i EU-parlamentet är halvvägs inne på mandatperioden, i början av juni 2019 är det val på nytt. Men vad gör de i EU-parlamentet egentligen?