Vinternoveller

BoksomslagIngvild H. Rishøi skriver om vuxna och barn på ett sätt som får hjärtat att ömma, men aldrig att det blir sentimentalt.

Den som vaktar gården

Den som vaktar gårdenAlla tomtar är inte snälla. Det visar sig i Den som vaktar gården av Kerstin Lundberg Hahn som Maria tipsar om.

Månadens språk finska

Månadens språk finskaVarje månad lyfter Biblioteken i Kungsbacka fram ett speciellt språk med boktips på biblioteket och på vår hemsida. I november är månadens språk finska. Välkommen till biblioteket för att låna!

Det hemska spökhuset

Det hemska spökhusetEn riktig klassiker i spöksammanhang är den läskiga och roliga Det hemska spökhuset av Kicki Stridh och Eva Eriksson som Maria gärna vill tipsa om nu i Halloween-tider.

Min syster är ett spöke

Min syster är ett spökeTanja har läst Min syster är ett spöke, en fin diktbok om det som händer här och nu av Lena Sjöberg.

Den döda flickans docka

Den döda flickans dockaBibliotekets fina praoelev Emilia tipsar om Den döda flickans docka, en lättläst spänningsbok, skriven av Katarina Genar.

Expedition: Rädda revet

Expedition: Rädda revetTanja tipsar om Expedition: Rädda revet om 11-åriga Alice, en ny bok av Christina Wahldén.

Är det nu allt börjar?

Siri Sponts nya bok är en riktig bladvändare tycker Tanja! Hur känns det när ingenting blir som en tänkt sig? Läs om Tilda och hennes trassel med vänner, språkresa och fel bilder på instagram. 

Hästpojkarna

Hästpojkarna är en berättelse om Anton i nutid som jobbar i hemtjänsten och hans brukare i dåtid som levt på flykt från Nazister i 30-talets Berlin. Boken är fylld av hästar, vänskap och kärlek.

Styrfart genom livet

Bokomslag till Styrfart genom livet av Per NaroskinOm om hur du lyckas på jobbet, håller kärleken vid liv och blir äldre med värdigheten i behåll är undertiteln på Per Naroskins kloka och tänkvärda bok.

Den underbara familjen Kanin och Spöktåget

Sagan om den underbara familjen kanin och spöktågetMaria är glad över att det kommit en till del i serien om Den underbara familjen Kanin av Jonna Björnstjerna. Den här gången handlar det om ett spöktåg.

Ett kilo socker

Foto på en kvinna med ett fång blommor, bokomslag till Ett kilos socker av Helena Trus


En varm och drabbande berättelse om en människa som utsatts för ofattbar ondska tycker Göran om Helena Trus biografi om sin farmor, som överlevde förintelsen.

Bli säker

BokomslagOktober är europeiska informationssäkerhets-månaden. Sara Britta passar på att tipsa om boken Bli säker där både nybörjare och it-vana kan lära sig använda dator och mobiltelefon på ett säkert sätt.

Månadens språk Kurdiska

Månadens språk KurdiskaVarje månad lyfter Biblioteken i Kungsbacka fram ett speciellt språk med boktips på biblioteket och på vår hemsida. I oktober är månadens språk kurdiska. Välkommen till biblioteket för att låna!

Brittiska imperiet : uppgång och fall

Omslag till Brittiska imperiet : uppgång och fall av Dick HarrisonDick Harrison skriver lättläst och underhållande - det är en njutning att läsa denna spränglärda historikers exposé tycker Göran.