bibliotekarierna tipsar om böcker

bibliotekarierna tipsar om böcker

Biocentrism

Bokomslag: Biocentrism av Robert LanzaLanza, som är en av värdens mest ansedda forskare inom medicin, med stamcellsforskning, kloning och genetisk ingenjörskonst som huvudområde vill få oss att betrakta allas vår så omhuldade verklighet på ett nytt sätt. Kontroversiellt, spännande och sinnesutvidgande blir omdömet.

Rymlingarna

BokomslagUlf Starks sista bok är en varm, lite knasigt rolig och vemodig berättelse om vänskapen mellan ett barnbarn och hans farfar. Alekzandra rekommenderar den här som högläsningsbok!

Andarnas labyrint

BokomslagLena T har läst den efterlängtade fjärde och avslutande delen i serien om ”De bortglömda böckernas gravkammare”. Nu avundas hon alla som kommer att kunna läsa alla delar i ett svep.

När kastanjer spricker

När kastanjer sprickerLisa kunde inte lägga ifrån sig När kastanjer spricker av Camilla Lagerqvist, en berättelse som väver ihop vänskap, kärlek och historia på ett fint sätt.

Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv

BokomslagNaturskyddsföreningens experter har här sammanställt 365 tips för en mer hållbar vardag. Sara Britta har läst en praktiskt inriktad guide som visar vad du själv kan göra för miljön, inom områden som hemmet, maten, jobbet och barnen.

Historieläraren

Bokomslag till Historieläraren av Matt HaigTänk om man levt under 400 år och fortfarande ser ut som 40? Göran fascineras av denna säregna roman.

Finns det björkar i Sarajevo?

Bokomslag: Finns det björkar i Sarajevo?

Äntligen en ny ungdomsroman av Christina Lindström (författaren till ”Jack”)! Återigen följer vi en ung man. Denna gång Kevin som precis börjat gymnasiet.

En snabbguide till jämställdhet

Vad är feminism? Och varför behövs det? Det får du raka, tydliga svar på i dessa alldeles nya böckerna. Båda är väldigt intressanta, tydliga och lättlästa. Har du ingen humor? bygger på Katarina Wennstams debattinlägg från hennes Instagram och Girls just wanna have fun(damental human rights) av Jessica Hallbäck är lite mer av en grafisk faktaserie.

45 - Morbus Addison

Bokomslag till Morbus Eddison av Linda SkuggeEtt slumpartat författarmöte på Bokmässan gjorde att Göran läste Linda Skugges 45 - Addisons sjukdom, en stark bok som berör.

Blodröd måne

Blodröd måneÅsa har läst Blodröd måne av Cassie Beasley, om Blue som är drabbad av en förbannelse.

Medvetandets återkomst

BokomslagJohan har följt med vetenskapsjournalisten Per Snaprud på en resa genom historiens mer eller mindre lyckade försök att förklara vad medvetandet är. Är du intresserad av varför du alls är medveten om dig själv och din omgivning och vad denna medvetenhet kan tänkas vara är Medvetandets återkomst en bra och tankeväckande introduktion till medvetandets gåta.

Om jag kunde drömma

En ung låntagare vill tipsa om en superbra bok!

Alla floder flyter mot havet

Alla floder flyter mot havetEva B har läst om en förbjuden kärlekshistoria skriven av Dorit Rabinyan. Två unga människor träffas av en slump i New York och blir kära.

Orden som formade Sverige

Bokomslag till Orden som formade Sverige av Elisabeth ÅsbrinkElisabeth Åsbrink skriver bra men Göran störs av hennes ideologiska pekpinnar.

Rosenregimen

Hur mycket kan en person tänja på gränserna innan tvåsamheten spricker?