bibliotekarierna tipsar om böcker

bibliotekarierna tipsar om böcker

En engelsk gentleman av Jane Gardam

BokomslagLena T överraskas av romanen En engelsk gentleman som utifrån tycks vara lättsam, men visar sig vara allt annat än idyllisk. Läsaren får följa en gammal mans minnen, då han efter att ha levt större delen av sitt liv i de brittiska kolonierna i Asien, som änkeman flyttat tillbaka till ett för honom främmande England.

Here we are

Here we areDen fantastiska bilderbokskonstnären Oliver Jeffers har kommit med en ny bok. Än så länge på engelska men Maria hoppas att den snart kommer på svenska. Den heter Here we are – notes for living on planet earth.

#seriöstdeträckernu

seriöstdeträckernuDen här boken skrevs innan #metoo. Marie-Chantal Long har bevisligen en smått otrolig förmåga att gestalta samtiden.

Vägen till Nürnberg

Bokomslag till Vägen till Nürnberg av Philippe SandsSpännande som en thriller och oändligt läsvärd för den som vill lära mer om 1900-talets blodiga historia tycker Göran.

Hopp: Doaas flykt till Sverige

Hopp: Doaas flykt till Sverige Doaa överlevde fyra dygn i Medelhavet utan att kunna simma. Eva B tipsar om en stark bok som ger en inblick i den traumatiska bakgrund som många flyktingar bär med sig.

Ett jävla solsken

bokomslag: Ett jävla solskenTjugotreåriga Ester Nordström sitter på tåget söderut och tittar på sitt ringfinger. Den fingerade förlovningsringen med texten ”Din egen Bernhard, 24/12 12” glimrar, kanske kan den lura någon? Ett jävla solsken är en mycket fascinerande och inkännande biografi tycker Anette.

Spegel Spegel

SpegelIngen vet vad som har hänt. Varför Naomi ligger i koma. Polisen avskriver det hela som självmordsförsök, men Red, Leo, Rose och Naomis syster vägrar tro på det.

Francesca

FrancescaLina har läst Melina Marchettas bok Francesca. Om att gå på en katolsk före detta pojkskola där jämställdhet stavas tjejtoalett och att ha en mamma som knappt kan ta sig upp ur sängen.

Are we smart enough...

Bokomslag till Are we smart enough to know how smart animals are? av Frans de WaalFörfattaren lägger fram de senaste rönen om intelligens hos en rad olika djurarter, men är människan verkligen kapabel att bedöma detta?

Är vi framme snart?

Bokomslag till Är vi framme snart? : drömmen om Europas förenta stater av Per WirténÄr man det minsta intresserad av EU och dess historia så är denna lättlästa rese- och essäberättelse en guldgruva tycker Göran.

Utan dina andetag

BokomslagUtan dina andetag är en relationsroman om det 30-åriga paret Evelyn och Erik. Vi får följa dem på en två månader lång resa genom Indien, där de hoppas kunna hitta tillbaka till kärleken och varandra igen.

En sista semester

BokomslagAnna har läst en varm och humorfylld roman om ett äldre par som ger sig ut på en sista husbilssemester tillsammans, på den klassiska Route 66.

Mischling

Bokomslag till Mischling av Affinity KonarMed ett förskräckligt innehåll, men skriven på ett lite drömskt och finurligt poetiskt sätt, så fångades Jenny från första sidan av Mischling.

Höstväsen

HöstväsenNågra av Linas favoritförfattare har skrivit skräckberättelserna i Höstväsen. Jippie så bra!

Konsten att fejka arabiska

Bokomslag till Konsten att fejka arabiska av Lina LimanFörst som 32-åring får Lina rätt diagnos, autism, och äntligen förstår hon varför hon fungerar som hon gör.