bibliotekarierna tipsar om böcker

bibliotekarierna tipsar om böcker

My absolute darling

Bokomslag till My absolute darling av Gabriel TallentDet gör ont i Jenny att läsa Gabriel Tallents text. Ont för att skeendena är så hemska och för att de är så vackert beskrivna.

Myternas atlas

Myternas atlasVilken bok detta är att låta sig uppslukas av! Maria försjunker i Myternas atlas av Thiago de Moraes.

Lupinens gåta

Lupinens gåtaEva B tipsar om en bok som är skriven av hallandsförfattaren Theréze Ingmarson. Lupinens gåta är tredje delen av en serie som bjuder på både feelgood och spänning.

Ottos ulliga tröja

Ottos ulliga tröjaÄr du sugen på en bok om vänskap och norrsken? Maria tipsar om Ottos ulliga tröja av Ulrika Kestere.

Till alla killar jag har gillat

Följ med Lara Jean Covey under en skoltermin efter att hennes hemliga kärleksbrev till alla killar hon någonsin gillat plötsligt postas och hon blir tvungen att stå ansikte mot ansikte med verkligheten, det vill säga hennes storasysters ex tillika Lara Jeans granne och bästa vän: Josh, samt skolans populäraste kille och Lara Jeans ärkefiendes ex: Peter K. Det är som bäddat för trubbel.

Sveriges Radios Romanpris 2019

Bokomslag till Allting växer av Lyra KolliNu har Sveriges Radio valt ut de fyra titlar som har chans att vinna årets Romanpris. En lyssnarjury läser romanerna och diskuterar fram vilken bok som vinner priset.

Under belägring

BokomslagEva B har läst den andra delen i Marianne Lindberg De Geers biografiska romanserie. Boken skildrar 1970-talets Göteborg och tidens konstkretsar som huvudpersonen Mona ingår i.

Den stora bubblan

den stora bubblanJournalisten Per Grankvist undersöker i sin bok hur algoritmer, medielandskapets förändring och våra nya sätt att kommunicera filtrerar vår världsbild. Bubblor har alltid funnits, det är inget nytt, men det som är nytt är hur snabbt spridningen sker och förstärks via internet, tänker Lena T som har läst boken.

Allra bästa julen

En fin, lågmäld och lite annorlunda julberättelse om lilla Björns familj. Illustrationerna är också finstämda med enstaka starka kontrastfärger som bryter av fint på varje uppslag.

Lappat & lagat

BokomslagLappat & lagat inspirerar till att ta hand om och förlänga livet på dina kläder med allt från snabba, enkla lagningar till mer omsorgsfulla sömmar.

Vintertips

Här kommer en härlig blandning med tips på jul- och vinterböcker!

Klanen

Bokomslag till Klanen : individ, klan och samhälle från antikens Grekland till dagens SverigeSverige utmärker sig för stark individualism men samtidigt stark tilltro till staten och dess myndigheter. Vad händer då när människor från klansamhällen kommer hit?Den döde i Barentsburg

Den döde i BarentsburgVarför vill ryssarna helt plötsligt att den norska polisen på Svalbard skall utreda en helt vanlig olycka? Lena T tipsar om en deckare som nästan ger frostskador.

Minnet av vatten

BokomslagI Minnet av vatten har den globala uppvärmningen förändrat världskartan. Sjuttonårig Noria förväntas ta över temästaryrket från sin far, ett ansvarsfullt uppdrag i en tid då vatten är en bristvara.

Silvervägen

Bokomslag till Silvervägen av Stina JacksonUtsedd till årets bästa kriminalroman av Svenska deckarakademin med motvieringen: "Mörkt och hypnotiskt om marginella existenser i ett stämningsfullt Norrland".