bibliotekarierna tipsar om böcker

BokomslagAlekzandra tycker att fler borde läsa Ty riket är ditt av Therése Granwald - en välskriven och tänkvärd roman om kärlek och makt.

RamonaRamona av Marta Söderberg – om mörkerskuggor, svartfåglar, självskadebeteende, en frånvarande mamma, en närvarande pappa, glasskärvor och en kompis som aldrig ger upp hoppet om en.

Between the devil and the deep blue seaLina har läst Between the devil and the deep blue sea. En romantisk berättelse med övernaturliga inslag. Den var inte särskilt svårläst och även om du inte är van att läsa på engelska så tror hon ändå att det går bra för du bara måste få reda på hur det går.

SpökflickanKatarina Genar är en mästare på att skriva om vardagsrysligheter. Spökflickan är lagom rysmysig läsning för långa sommarlovsdagar på stranden tycker Maria.

BokomslagFyrens sommarvikarie Björn tipsar om bland annat lyrik att läsa under sensommaren.

Spöksystrar flickan på kyrkogårdenÄr du sugen på spökberättelser? Alekz har flera bra böcker att tipsa om, både korta och lite längre. 

Stora boken om binStora boken om bin av Piotr Socha är en storformatsbok späckad med intressanta fakta och fina illustrationer. Maria lär sig mycket nytt genom att läsa den, tex att bin dansar!

Poison PrincessIda 17 år tycker att Poison Princess var jättebra. En perfekt bokserie för dig som gillar att läsa engelska böcker som är i samma stuk som Hungerspelen. Om du läser denna kommer du helt enkelt att hungra efter mer...

EvaDen sista kvinnan av Audur Ava Olafsdotter, eftersom Eva blev så förtjust i hennes tidigare roman Rosa Candida. Vill du få fler lästips! Ttitta in på sidan semestertips.

Monstret i nattenAlekzandra har lyssnat på monster-serien av Mats Strandberg, alla tre böckerna i rad, för att de var så bra!

Min morbror trollkarlenAlva 9 år, tipsar om Min morbror trollkarlen av C S Lewis och Guldmysteriet av Martin Widmark. Vill du också lämna ett tips? Fyll i formuläret på barnsidan. 

Bokomslag, Det vi inte visste var lycka, All jag älskade...Anne har valt ett antal härliga semesterböcker! Bland annat Lucy Dillons senaste.

bokomslagLena har fått en ny favorit bland de svenska deckarförfattarinnorna.

bokomslag till böckernaOm du inte har läst något av den här fantastiska författarinnan som fick ALMA-priset 2016 så gör det nu, tycker Christina! Ungdomslitteraturen när den är som bäst!

MariaMarias sommarläsning blir en salig blandning av efterlängtad klassikerläsning, tips från vänner och lite olika barn-och ungdomsböcker.