bibliotekarierna tipsar om böcker

bibliotekarierna tipsar om böcker

Nora eller brinn Oslo brinn

Bokomslag Nora eller brinn Oslo brinnNora eller brinn Oslo brinn handlar om Johanna, kanske i 20årsåldern, som bor i Stockholm och dejtar dansken Emil som säger att han ska flytta till Sverige för henne. En dag ser Johanna hur ett ansikte poppar upp på Emils mobil. Det är en tjej, en vacker tjej vars ansikte präntar sig fast i Johannas hjärna. Tjejen är Nora, danskens ex. Nora bor i Oslo. Är lite yngre. Verkar leva loppan och ha det fantastiskt.

Tannie Marias recept på kärlek och mord

Bokomslag: Tannie Marias recept på kärlek och mordMatkolumnisten Tannie Maria dras in i en mordhistoria med många ingredienser i Sally Andrews roman.

Tove Jansson Noveller

Bokomslag till Tove Jansson Noveller43 noveller på 357 sidor i denna samlingsvolym, så ett par noveller åt gången är Görans råd. Många noveller är dessutom så bra att de tåls att läsa om, många gånger.

Vad jag bevarat

Vad jag bevaratTiden är 1930-talets depression när två omaka par lär känna varandra i universitetsstaden Madison. Larry som är berättaren av historien och hans hustru Sally flyttar hit på grund av Larrys jobb på universitetet. De känner inte en själ men blir snart omhändertagna av Larrys kollega Sid och hans hustru Charity. Lena T tipsar.

 

 

Silvervägen

Bokomslag SilvervägenFör tre år sen försvann en sjuttonårig flicka spårlöst. Sedan tre år tillbringar Lelle de ljusa sommarnätterna med att köra bil längs Silvervägen och leta efter sin försvunna dotter.

Sanningen om bajs

Sanningen om bajsVisste du att en noshörning bajsar upp till 36 badkar per år? Lisa tipsar om en rolig och lärorik (på gott och ont...) faktabok. Sanningen om bajs och annat som djur lämnar efter sig av Andy Seed & Claire Almon.

Grävlings resa

grävlings resaLena har hittat en bok hon tyckte var alldeles ljuvlig. Grävlings resa av Cecilia Heikkilä, om vad som egentligen är hemma.

Dumma teckning!

Dumma teckningAargh vad svårt det är att teckna ibland! Dumma teckning! av Johanna Thydell och Emma Adbåge fångar känslan på pricken tycker Linnea.

Ljudet av sådant som faller

Bokomslag: Ljudet av sådant som fallerColombias våldsamma historia agerar fond åt berättelsen om en kort bekantskap och dess konsekvenser. En underbart välskriven historia om ett personligt trauma och ett lands öde.

Jag vaktar Allan

Jag vaktar AllanEn berättelse om när ett lillasyskon står allra högst på önskelistan men föräldrarna inte alls fattar poängen. Eva tipsar om Jag vaktar Allan av Johanna von Horn och Charlotte Ramel.

Mordet på kommendören

Bokomslag till: Mordet på kommendören

Äntligen har Haruki Murakami kommit med en ny bok!

Jag och alla

Jag och allaYlva Karlsson och Sara Lundberg är två fantastiska barnboksmakare, tillsammans har de gjort Jag och alla.

Varning för mat

Bokomslag till Varning för mat : om hur något så viktigt har blivit livsfarligtVarning för mat? Varför inte välkommen till mat? Läs denna antologi för att få reda på varför måltidens gemenskap och glädje har blivit så komplicerad.

Kod: Orestes

Kod: OrestesEtt uppdrag som gäller livet. Vem skulle inte bli nyfiken då? Maria tipsar om Kod: Orestes av Maria Engstrand.

Den hemliga kvinnan

Bokomslag: Den hemliga kvinnan av Anna Ekberg En dag dyker det upp en främling på Louise café. Han hävdar att Louise egentligen heter Helene och är hans fru som har varit försvunnen i tre år.