Till morfar om du blir hungrig

Till morfar om du blir hungrigElliot har världens bästa morfar och sorgen är så stor, så stor när han går bort. Eva har läst en enkel och bra bok som handlar om något vi alla någon gång måste gå igenom. Till morfar om du blir hungrig av Nicolas Händel och Helena Willis.

Vei 1 & 2

Vei är en episk fantasyberättelse i två delar, inspirerad av nordisk mytologi gjord i serieformat. Det är spänning och action, känslor och relationer. Spel för kulisserna, hämndlystenhet, romans och sorg. Följ med på ett äventyr utan dess like!

Svenska illustratörer och konstnärer

Böcker ur serien Svenska illustratörer och konstnärerEn serie böcker som lockar till konstpaus i vardagen, tipsar Malin.

Arv och Miljö

BokomslagJohan har läst Arv och miljö av Vigdis Hjorth.  En roman om en familjs splittring. En roman där ord står mot ord, berättelse mot berättelse, syskon mot syskon.

Samla katter

Samla katter är en ny, rolig bilderbok att läsa tillsammans. Hur samlar en på sig katter? Kanske med hjälp av lite möss...

Flickan i den rosa skogen

BokomslagFlickan i den rosa skogen är en lättläst roman om att förlora sin förälder till psykisk sjukdom. Vi får följa familjen genom Ellas ögon och se hur de tar sig igenom den stora tragedin.

Vaggvisa

BokomslagNatalie blev mycket positivt överraskad av Leila Slimanis bok Vaggvisa, som gav upphov till flera spännande diskussioner när den lästes i bokcirkeln på Kullaviks bibliotek. En riktig rysar!

Vildmarkssystrar: Katten Loori flyr

Vildmarkssystrar: katten Loori flyrAlekzandra vill tipsa om den galna och söta serien Vildmarks-systrar av bland annat Noelle Stevenson och Grace Ellis. Första delen heter Katten Loori flyr.

Det som lever under oss

Det som lever under ossKommer du ihåg fettklumpen i London? 2017 upptäckes en fettklump i de gamla viktorianska kloakerna som vägde 130 ton och var 250 meter lång! Kerstin Lundberg Hahn har skrivit en skräckis inspirerad av den.

Brandvakten

BokomslagSkogsbranden i Västmanland 2014 var Sveriges då största brand på hundratals år. Författaren Sven Olov Karlsson blev själv drabbad när elden omringade hans barndomshem. I reportageboken Brandvakten går han på djupet i vad som faktiskt hände och varför det blev som det blev.

Triangel

Triangel är en härlig, varm och djup berättelse om tre vänner som funderar kring identitet, familjeband och kärleksrelationer. Inte minst gentemot varandra.

Fartygets ögon

Fartygets ögonEva B har läst tredje delen i författarens serie om Ingrid på Barrøy. Denna tredje del utspelar sig efter 2:a världskriget. Barrøy är en isolerad ö i Nordnorge och familjen som bor där livnär sig på jordbruk och fiske.

Vända hem

Bokomslag: Vända hem av Yaa GyasiYaa Gyasis debutroman från 2016 är en fantastisk släktkrönika som sträcker sig från 1700-talet och fram till vår samtid, tipsar Natalie.

När vi blundar

När vi blundarEva tipsar om den poetiska När vi blundar av Lotta Olsson och Olof Landström, om vad som händer i drömmens land.

En sur citron

En sur citronGår det att göra en sur citron glad? Alla fruktkompisarna hjälps åt och försöker. Linnea gillar den interaktiva småbarnsboken En sur citron av Emma Virke.