bibliotekarierna tipsar om böcker

bibliotekarierna tipsar om böcker

Familjen Knyckertz och gulddiamanten

Familjen Knyckertz och gulddiamantenAlekzandra tipsar om Familjen Knyckertz och gulddiamanten av Anders Sparring. För dig som gillar äventyr och knasigheter.

Finns det björkar i Sarajevo?

Finns det björkar i SarajevoÄntligen en ny ungdomsroman av Christina Lindström (författaren till ”Jack”)! Alekzandra har läst Finns det björkar i Sarajevo?

Iskompisar: En tjuv i klubben

Iskompisar: En tjuv i klubbenGillar du is-sport? Då är Iskompisar: En tjuv i klubben av Linda Skugge något för dig. Alekzandra tycker den handlar både om vänskap, rättvisa och mysterier.

Down under

Down underDown under är Johan Ehns första bok och den är jättebra. Sorglig, vacker och spännande. Lina hoppas verkligen att han planerar att skriva fler böcker.

Romanov

Bokomslag till Romanov : den sista tsardynastin1613-1918 av Simon Sebag MontefioreTsar-ätten Romanov med sin överdådighet, galenskap och mystik har länge fascinerat Jenny . Med denna mastodontbok på 961 sidor fick hon sitt lystmäte.

Ragga som du shoppar

Bokomslag

Alekzandra har läst en smart, snabb och fantastisk bok. Ragga som du shoppar handlar om snart 30-åriga Lovisa. Läsaren får följa hennes liv under ett halvår, med kompisar, kärlek och långa dagar på det trista butiksjobbet i Nordstan.

Här ligger jag och blöder

Bokomslag till Här ligger jag och blöder av Jenny JägerbladNär Göran lyssnat på söndagsintervjun med Jenny Jägerfeld blev han nyfiken på Här ligger jag och blöder och skyndade sig att läsa denna bok som vunnit Augustpriset.

Jag är inte din mamma

Jag är inte din mammaMarianne Dubuc har skrivit Jag är inte din mamma om ekorren Otto och den lilla pälsbollen som vill ha en mamma. En söt historia med rara illustrationer tycker Maria.

Juvelarian

Bokomslag till Juvelarian : historien om christina nilssons smaragder av Christina Mattsson och Elsebeth Welander-BerggrenJenny sträckläser den fascinerande historien om hur operastjärnan Christina Nilssons smaragder stjäls från Nationalmuseum och auktioneras ut i TV.

Blått

Cecilia tycker om böcker som inte har ett rakt berättande och det får hon i boken Blått av Maggie Nelson. I boken finns 240 numrerade stycken om färgen Blått. Korta infall, kommentarer till andra verk runt färgen blå. Cecilia läser något stycke då och då. Perfekt för korta och längre turer med bussen.

Sonja Åkesson

BokomslagEva G vill slå ett slag för denna ständigt aktuella författare, med klassiker som Vara vit mans slav och Åkej.

Hägring

Foto på Oline StigHallands största bokcirkel, Hela Halland läser, har Oline Stigs novellsamling Hägring som årets bok. Mycket skickligt skrivna berättelser som var ett nöje att läsa tycker Göran.

Det goda folket

BokomslagSara Britta har läst en intressant historisk roman som skildrar brytningstiden mellan uråldriga seder på den irländska landsbygden och den nya tron på vetenskap och en kristen gud.

Undret

UndretUndret av R. J. Palacio är en gripande och känslostark bok som nu ska bli film! Alekz tycker att den är perfekt att läsa högt eller tillsammans i grupp för dig på mellanstadiet. 

Gökungen

GökungenFrances Hardinge skriver i en helt egen genre tycker Lina. Ett slags historisk, magisk realism med
inslag av skräck.