Eliza och hennes monster

Vår sommarpraktikant har läst en ungdomsbok om kärlek, ångest och sociala medier. Boken Eliza och hennes monster är skriven av Francesca Zappia och finns att låna både på svenska och engelska.

Doften av ett hem

Lena har läst Doften av ett hem av Bonnie-Sue Hitchcock och älskade den! I boken får vi följa ett gäng ungdomars olika livsöden som på ett eller annat sätt vävs samman. En sorglig, men vacker berättelse.

Pendeln av Julie Lindahl

Bokomslag PendelnJulie har alltid haft en känsla av att det vilar något outtalat över hennes tyska morföräldrars förflutna. Hon inser att för att få veta sanningen som ingen vill prata om måste hon själv ta reda på den.

En ocean av kärlek

En ocean av kärlekEn fin och berörande bok om vänskap, kärlek och fördomar. Om att hitta en ny hobby. Om rasism och om den turbulenta tiden efter 11/9 2001...

Små eldar överallt

BokomslagEfter en gemensam läsupplevelse med familjen rekommenderar Lena T denna tankeväckande och spännande roman!

Sambo på försök

Bokomslag Sambo på försök av Beth O'Leary balanserar mellan ljus och mörker. En fin och läsvärd bok, tipsar Tanja.

Det minsta vi kan göra ...

BokomslagVarför gör vi inte det vi egentligen vet att vi måste göra? Meteorologen, och numera politikern, Pär Holmgren skriver pedagogiskt och klargörande om klimatkrisen och vad vi kan göra för att förhindra den. Det är en mycket angelägen bok som Sara Britta vill rekommendera alla att läsa.

Stefans lilla svarta

BokomslagI Stefans lilla svarta skriver Stefan Sundström inspirerande och smittande nyfiket om jord, bakterier och jästsvampar.

Hemma + semester = hemester

Ramhultafallet, Lygnern

Varför resa hemifrån när det är som allra vackrast i Sverige? Vi ger dig semestertips och exempel på flera gratisappar som du kan ha hjälp av på semestern

Biblio

Röd cirkel och texten biblioNu kan man låna och läsa e-böcker med Biblio också! Med denna app behöver man inget Adobe-id och krångel med att auktorisera sin enhet.

Olivia för alltid

Olivia bestämmer sig för att rymma. Det har hon gjort även i andra familjer, men den här gången har hon ett mål. På vägen stöter hon på Fenix. Hen bor i ett kollektiv som kallas för Solrosgården. Här bor Olivia några veckor medan hon försöker komma underfund med vad som faktiskt hände hennes biologiska mamma och varför hon blev lämnad som bebis på sjukhustrappan.

Tisdagsklubben

BokomslagTisdagsklubben är en roman om svåra livsval, vänskap och matlagning. Om att det aldrig är för sent. Och om att bli galet, härligt förälskad – oavsett hur gammal man är

Försvunnen

BokomslagTanja tipsar om en välskriven true crime-deckare i högt tempo av Tina Frennstedt.

Något litet och fluffigt

Något litet och fluffigtKortfilmerna om Gunnar & Molly har nu blivit bok! Eva tipsar om Något litet och fluffigt av Tove Jonstoij och Tindra Jonsdotter.

Arnes stora läskiga tänder

Arnes stora läskiga tänderLinnea tipsar om den härliga och färgglada Arnes stora läskiga tänder av Peter Jarvis.