bibliotekarierna tipsar om böcker

The white foxDetta är en ganska lättläst, luftig och vackert illustrerad bok om en pojke – Sol som bor med sin pappa i Seattle, USA. Sols mamma har dött när berättelsen börjar.

Jonathan bortom all kontrollMaria har läst Meg Rosoffs första bok för vuxna, Jonathan bortom all kontroll, och fastnar allra mest för relationen hund – husse.

Jakten på energimojängenLinnea har läst Jakten på energimojängen av Fredrik Brounéus tillsammans med sina åttaåriga tvillingar. De gillade den alla tre.

Bara tre ordEn bok fylld av den första stora förälskelsen. Det är pirrar, det gör ont, och det är förlösande tycker Nina.

Livet en handbokSå bra att det finns handböcker för livet. Det kan verkligen behövas ibland. Maria har läst Livet – en handbok av Farzad från Bolibompa.

GlasbarnenKristina Ohlsson är fenomenal på att skriva vardagsrysliga berättelser. Ann-Britt tipsar om den första av hennes barn- och ungdomsböcker, Glasbarnen.

BokomslagAnthony Doerr har skrivit en vindlande historia i flera tidsplan. Genom två människors öden skildras livet innan och under andra världskriget, kriget grymhet och enskilda människor godhet.

JackDet här är ingen kärlekssaga, även om sex och kärlek bitvis utgör handlingen. Det här är en vardagsnära berättelse om att vara ung man i dagens Sverige. Alekzandra har läst Jack av Christina Lindström.

Harry Potter magical places from the filmsMaria har ett tips till alla Potterheads som vill få reda på mer om inspelningarna av HP-filmerna. Harry Potter – Magical places from the films, Hogwarts, Diagon Alley and beyond är skriven av Jody Revenson.

Bokomslag till Vårt klot så ömkligt litet av Ulf DanielssonUlf Danielsson kartlägger den pågående klimatkatastrofen utan att försköna eller skyla över. Läs om vår ömkligt lilla planet och hur det faktiskt står till med den, föreslår Jenny.

Min bror monstretLina har läst Min bror monstret av Mårten Sandén som utspelar sig i en fiktiv förort någonstans i Sverige. Det råder ett hårt klimat. Kriminalitet, droger och våld är en del av vardagen.

Änglarna dansar i gryningenFölj med Emma till Fårö, Mallorca och Södermalm på hennes inre resa i jakt på ett rikare och intressantare liv. Marie B har läst tredje delen i serien om Emma av Camilla Davidsson, en roman som går från att vara feelbad till feelgood-roman.

Cancerland tur och retur av Karin WahlbergKarin Wahlberg skriver med humor, med glimten i ögat i, Cancerland tur och retur . Men icke desto mindre om det väsentliga och den hårda sanningen. Rektalcancer är ju något överlag som är jobbigt att prata om, ändå är det den tredje vanligaste cancerformen som drabbar oss människor skriver Lisa

SpökspanarnaEtt gammalt elakt bibliotekariespöke som går igen, kan det bli läskigare? Ann-Britt har läst Annika Widholms Spökspanarna om Malva och Hanna som hamnar på bibliotekets vind...

Mynta och de mystiska grannarnaAnn-Britt har fastnat för Lena Lillestes nya lättlästa deckarserie om Mynta, en tjej som gärna löser mysterier av alla de slag.