bibliotekarierna tipsar om böcker

Våra kemiska hjärtanVåra kemiska hjärtan av Krystal Sutherland kommer att tilltala den som gillade John Greens ”Förr eller senare exploderar” jag eller Jennifer Nivens ”Som stjärnor i natten”. Det är en berättelse om livet och sådant som är svårt men också om kärlek och skratt.

Bookface Den lille vännen av Donna TartJenny har bland annat tänkt läsa och återupptäcka gamla favvisar i sommar. På listan finns Donna Tartt och Tove Jansson

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

BokomslagFåglarna och andra noveller samlar några av den engelska föfattaren Daphne du Mauriers mästerligt skrivna berättelser, alla med en gemensam smygande obehagsstämning som sätter vardagen i ett nytt perspektiv.

wink poppy midnightEn hjälte, en skurk,en lögnare – men vem är vem? Lina fascineras av Wink, Poppy, Midnight skriven av April Genevieve Tucholke.

Bokomslag tll Kastanjeallén av Dea Trier MørchKastanjeallén väcker en massa barndomsminnen till liv hos Jenny, en bok som hon slukade i yngre tonåren och gärna läser om.

Nattbuss 198Johan tar nattbussen hem efter för många öl. När han vaknar har han suddiga minnen och ett kliande sår på halsen. Lina har sträckläst Nattbuss 198 av Niklas Krog.

ZombiefeberRiktigt läskig tycker Ann-Britt att Zombiefeber av Kristina Ohlsson är. 

Svart vattenAnn-Britt tipsar om en läskig sommarlovsberättelse av Camilla Jönsson, om sådant som kan lura under ytan...

Bokomslag till Madame de Breyves melankoliska sommar av Marcel ProustVackert formgivna och lätta att ta med sig i fickan – Jenny tipsar om noveller från Novellix.

Warriors Ut i det vildaAlicia 11 år webtipsar om serien Warriors av Erin Hunter. Vill du också lämna ett tips? Fyll i formuläret på barnsidan.

Sveket

Vår prao Sara tipsar om Sveket av Ursula Poznanski. En bok för dig som gillar fantasy.

Bokomslag till Åkern är världen av Dola de JongDet är den lågmälda skildringen av barnen på flykt undan kriget som är så drabbande tycker Lena om denna berättelse, som skrevs för 70 år sedan men är lika aktuell idag.

Bokomslag till Den gode lögnaren av Nicholas SearleSka svindlaren Roy Courtney lura ännu ett offer, eller är det han själv som blir blåst den här gången? Lena gillar denna psykologiska deckare om en Mr Ripley för vår tid.

FilmaffischAlekzandra har sett en rörande och sorglig film, baserad på en ungdomsbok av Patrick Ness. Sju minuter över midnatt står ett monster utanför Conors fönster. Han har tre historier att berätta, men i gengäld vill han att Conor berättar den hemska sanningen för monstret.

Ingen som honAlekzandra tipsar om denna fina bok om sommarlov, fotbollsträning och vänskap som också handlar om det svåra i att förlora någon man tycker om. Ingen som hon finns på lättlästa hyllan.