Konsten att hålla sig flytande

Bokomslag Konsten att hålla sig flytandeEva vill tipsa om denna feelgoodroman där handlingen kretsar kring en bassäng.

Där är du ju!

Där är du ju!Så mycket kärlek och trygghet att du blir alldeles varm, så tycker Ann-Britt om Lorenz Pauli och Kathrin Schärers Där är du ju!

Som ett brev på posten

Bokomslag Som ett brev på postenPia skrattade högt till Robert Nybergs satirteckningar.

(M)ornitologen

BokomslagÄr det en bra plan att klä ut sig till fågelskådare för att spionera på en mamma som försvann när en va liten, men helt plötsligt hör av sig och vill ses? Läs boken så får du veta!

Underbara dagar framför oss

Foto på Olof Palme, bokomslag till Underbara dagar framför oss av Henrik BerggrenGöran är grundligt trött på alla (konspirations)böcker om Palmemordet - därför läste han Med hela livet framför sig - en biografi om Olof Palme,

Pudlar och pommes

Pudlar och pommesPudlar och pommes av Pija Lindenbaum är inte mindre aktuell idag än vad den var när den kom 2016. David tipsar om denna pärla till bilderbok!

Farmor hyr en katt

farmor hyr en kattEn bok som får både barn och vuxen att fnissa, men som också innehåller allvar. Tanja tipsar om Farmor hyr en katt av Ceceli Josephus Jitta.

Inte som du

bokomslagHur skulle det kunna se ut om maktstrukturerna i samhället var omvända roller? Kanske så som det beskrivs i den här nya ungdomsromanen.

Månadens språk persiska

Månadens språk persiskaVarje månad lyfter Biblioteken i Kungsbacka fram ett speciellt språk med boktips på biblioteket och på vår hemsida. I mars är månadens språk persiska. Välkommen till biblioteket för att låna!

 

Himlen börjar här

BokomslagVår prao Mimmi har läst Himlen börjar här, en ungdomsbok som berör på djupet!

 

Norrsken, Resan till Jotundalen

Norrsken, Resan till JotundalenMaria har läst första delen av Malin Falchs serie Norrsken, Resan till Jotundalen, och blir nyfiken på fortsättningen.

Felsteg

Bokomslag FelstegEva har läst första boken i deckarserien Doggerland. En bok att sluka!

Berit älskar russin

berit älskar russinDen starka kärlek som kan uppstå till ett gosedjur, den känner många av oss igen. Ann-Britt tipsar om Berit älskar Russin av Annica Hedin och Per Gustavsson.

Utbildning och undervisning i förskolan

I juli 2019 trädde förskolans reviderade läroplan, Lpfö18, i kraft. I Lpfö18 tar vi del av både utbildning och undervisning, men som sedan tidigare även står skrivet i Skollagen. Med ett brinnande intresse för spontan- och planerad undervisning i förskolan vill Isabelle tipsa om Christian Eidevald och Ingrid Engdahls litteratur, ”Utbildning och undervisning i förskolan – omsorgsfullt och lekfullt stöd för lärande och utveckling”. 

Hovjuvelerarens barn

Bokomslag till Hovjuvelerarens barnGöran fängslas av en bred släktsaga, om människor som slungades till Sverige från Ryssland och Österrike under det blodiga 1900-talet.