bibliotekarierna tipsar om böcker

bibliotekarierna tipsar om böcker

Det övergivna barnhemmet

Det övergivna barnhemmetElla M, 11 år, tipsar om den lite läskiga och spännande Det övergivna barnhemmet av Erika Svernström.

Sköldpaddor hela vägen ner

Sköldpaddor hela vägen nerTre 16-åringar letar efter en försvunnen miljardär. En av dom är hans son Davis, de två andra är Aza och Daisy. Aza har OCD och Daisy skriver Star Wars-fanfiction. Aza och Daisy vill hitta miljardären för hittelönen. Davis vill inte hitta sin pappa för då går arvet till faderns husdjur.

Bodils julläsning

Bokomslag Sugar MarpleBodil läser den sockersöta Vägen till Sugar Maple Inn där vi får vi umgås med Olivia Rawling, en konditor som råkat tända eld på sin förra arbetsplats då hon flamberade efterrätten inför alla middagsgäster.

Jennys julläsning

bild på bibliotekarieJenny ger tips på bra böcker inför helgerna och lite annat smått o gott

Fågeln i mig flyger vart den vill

Fågeln i mig flyger vart den villBåde Lisa och Maria har läst Augustprisvinnaren Fågeln i mig flyger vart den vill av Sara Lundberg om konstnären Berta Hansson. Det är en underbar, vemodig och stark berättelse.

Dagar av ensamhet av Elena Ferrante

BokomslagDagar av ensamhet  är en av tre kortromaner i en löst sammanhållen trilogi av Elena Ferrante. Den som berättar är Olga, 38 år gammal och tvåbarnsmor. Lena T har läst och finner den mycket bättre än Ferrantes tidigare översatta Neapelkvartett.

Krokas av Elin Olofsson

BokomslagLena T har läst en fascinerande historia om två kvinnor, som är helt ovetande om varandras existens. Men när de möts leder det till oanade konsekvenser för båda deras framtida liv.

Matchad

MatchadVår praktikant Alexandra har läst Matchad av Ally Condie och tycker att boken var fängslande. Man får följa en unik förälskelse ur ett annat perspektiv. Livet man lever i boken är annorlunda jämfört med hur man lever i verkligheten.

Liten svart hund i natten

Liten svart hund i nattenHar du någon liten du vill läsa högt för nu i vintermörkret? Då tipsar Alekzandra om Liten svart hund i natten av Rose Lagercrantz

Den här veckan är min

Den här veckan är minAtt vara 15 år och ha en hel vecka för sig själv! Nu kan hon bjuda hem Lukas. Och gå på den där festen utan att någon håller koll på henne. Hon har lurat mamma och pappa att hon bor hos den andre under lovet. Men det blir inte bara hångel och fest, det blir lite farligt också.

3 bilderböcker om att vara sig själv

Den ofantliga RosabelLisa läser mängder med bilderböcker varje vecka och vill här tipsa om tre stycken riktigt bra bilderböcker från 2017. De handlar om att det är okej att vara sig själv i alla lägen.

Koka björn

Bokomslag Koka björnDetta är en tjock och härlig historisk skröna och deckare som utspelar sig i Norrbotten i mitten av 1800-talet. En av huvudpersonerna är prästen Lars Levi Laestadius, den andre är samepojken Jussi. Om du gillar skrönor, tycker Eva du ska läsa boken, du kommer inte att bli besviken.

En rumpa att dö för

En rumpa att dö förDen här boken läste Lina omväxlande med skämskudde och gapskratt. En rumpa att dö för är en väldigt rolig och ibland litet jobbig berättelse om den första stora avståndsförälskelsen.

Risulven Risulven

Risulven RisulvenAlekzandra har läst en bok som passar dig som gillar lite sorgliga böcker. Det är Risulven Risulven av Nina Ivarsson.

Vegetarianen

Bokomslag: Vegetarianen av Han KangSydkoreanen Han Kangs bok handlar om gränsättning människor emellan. Pia I fångas av den starka handlingen i boken.