Jila Mossaed

Jila Mossaeds bok "Vad jag saknades här"Jila Mossaed får ett av Sveriges största lyrikpris! Hennes senaste diktsamling tar upp livet och döden, kärlek och sorg. Vackert, tipsar Malin.

Jag for ner till bror

Bokomslag Jag for ner till brorJana, åker ner över påsken för att titta till sin bror, som också heter Bror. Hon har inte varit hemma på 20 år. Bror bor kvar i föräldrahemmet, han mår dåligt efter en separation och dricker för mycket

Monster-huset

Monsterallergi 1 MonsterhusetMaria tipsar om Monsterhuset, del 1 i serien Monsterallergi. Förhoppningsvis kommer alla 29 delar att översättas. Ett bra innehåll tillsammans med fina och kluriga illustrationer, det är ju perfekt!

1800-talets kvinnliga författare sålde bäst

Bokhylla med Lagerlöf, Flygare-Carlén m.f.Ny forskning visar att 1800-talets kvinnliga författare i större utsträckning än sina manliga kollegor översattes och lästes utomlands.

Nelson Tigertass

Nelson TigertassEtt varmt och fantasifullt äventyr, det får du i Nelson Tigertass av Lena Frölander-Ulf. Perfekt att läsa högt tillsammans tycker Maria.

Sally Rooney : Samtal med vänner

bokomslag Samtal med vännerFrances är en ung litteraturstudent i Dublin. Tillsammans med väninnan Bobbi uppträder hon på poesiuppläsningar i staden. De uppmärksammas av den till synes världsvana fotografen Melissa som vill ta bilder av dem för ett reportage i en tidskrift. Melissa är gift med Nick som är skådespelare. Frances blir omedelbart förälskad i Nick.

Månadens språk Dari

Månadens språk DariVarje månad lyfter Biblioteken i Kungsbacka fram ett speciellt språk med boktips på biblioteket och på vår hemsida. I september är månadens språk dari. Välkommen till biblioteket för att låna!

 

Skolan med de magiska djuren

Skolan med de magiska djurenKanske något för dig som gillar Roald Dahl eller Spiderwick? Alekzandra tipsar om Skolan med de magiska djuren av Margit Auer.

Gift

BokomslagTove Ditlevsens ”Gift” kom i nyöversättning i maj i år. Malin läser en äldre upplaga ur magasinet och finner en skildring som fortfarande känns aktuell.

Mitt hjärta borde slå någon annanstans

Madeleine är helt säker på att hon blivit bortbytt på BB. Någon annanstans lever någon hennes riktiga liv. Så börjar filmen i Madeleines huvud.

När livet vänder

Nina vill tipsa om "När livet vänder" av Andy McNab. Det är en lättläst, självbiografisk bok om Andys stökiga uppväxt i London med fattiga fosterföräldrar och kriminella gäng.

Seven Deadly Sins

En låntagare vill tipsa om mangaserien "Seven Deadly Sins"!

Fjädrar

När det kommer en ny kille till klassen upptäcker Frannie något de andra inte ser. Hon tittar lite med andra ögon än sina klasskamrater. Den nya killen tecknar med händerna till henne och hon förstår vad han säger.

Jag älskar inte

Alekzandra har läst en jättefin ny bilderbok. Den handlar om morgontrötta barn och deras vuxna.

Gryningsvakten

Bokomslag till Gryningsvakten av Maya JasanoffGryningsvakten är en lysande berättelse om Joseph Conrads liv och författarskap tycker Göran.