Språk

sv-se en-gb

Frillesås bibliotek öppnar i nya lokaler

Kungsbacka kommun växer så det knakar och så även Frillesås. Inflyttning har varit stor och nu planeras för en utbyggnad av Frillesåsskolan och ett nytt bibliotek. Men innan bygget påbörjas behöver skolan tillgång till bibliotekets befintliga lokaler snarast. Därför flyttar nu Frillesås bibliotek in i lokaler i Löftagårdens äldreboende fram tills att bygget är klart.

Många fördelar

Bibliotekets nya provisoriska placering i träffpunktens gamla lokaler innebär att tillgängligheten blir bättre för många i Frillesås. Närmare centrum, bättre parkeringar och ökad tillgänglighet.

Träffpunkten finns kvar och flyttar in i matsalen på Löftagården.

Inflyttning efter sommarlovet

För att kunna göra en effektiv flytt och hinna iordningställa allt innan skolstarten har biblioteket varit stängt under sommarlovet.

- Vi inser att flytten skapar lite oreda för våra användare, men vi hoppas att fördelarna ska väga över. Och alla som bor på Löftagården får betydligt enklare tillgång till biblioteksservice, säger Susan Pour.

- Men fram tills att bygget med skolan och nya biblioteket är färdigt är alla nya och gamla biblioteksbesökare välkomna till biblioteket i Löftagården, som öppnar i början av september, säger Susan Pour.

Fakta

  • Frillesås bibliotek öppnar igen 3 september under bemannade tider.
  • Meröppet kommer igång inom kort.
  • Den nya adressen är Frillesåsvägen 6.

 

Mer information lämnas av:
Susan Pour, enhetschef bibliotek
0300-83 41 94
susan.pour@kungsbacka.se

Artiklar: fasetter

Kategori
etikett
Visa fler