Artikeldetalj

Frillesås bibliotek stängt i sommar

Kungsbacka kommun växer så det knakar och så även Frillesås. Inflyttning har varit stor och nu planeras för en utbyggnad av Frillesåsskolan och ett nytt bibliotek. Men innan bygget påbörjas behöver skolan tillgång till bibliotekets befintliga lokaler snarast. Därför flyttar nu Frillesås bibliotek in i lokaler i Löftagårdens äldreboende fram tills att bygget är klart.

Många fördelar

Bibliotekets nya provisoriska placering i träffpunktens gamla lokaler innebär att tillgängligheten blir bättre för många i Frillesås. Närmare centrum, bättre parkeringar och ökad tillgänglighet.

Träffpunkten finns kvar och flyttar in i matsalen på Löftagården.

Inflyttning efter sommarlovet

För att kunna göra en effektiv flytt och hinna iordningställa allt innan skolstarten är biblioteket stängt under sommarlovet. Flytten påbörjas 13 juni, på torsdag 14 juni är det öppet 16-19 och sedan stänger biblioteket för sommaren. Men biblioteket i Åsa har utökade öppettider i sommar för att serva Frillesåsborna. Fjärås biblioteket har dessutom meröppet (07-22) under alla dagar hela sommaren och där är samma kod för att komma in.

- Vi inser att flytten skapar lite oreda för våra användare, men vi hoppas att fördelarna ska väga över. Och alla som bor på Löftagården får betydligt enklare tillgång till biblioteksservice, säger Susan Pour.

- Men fram tills att bygget med skolan och nya biblioteket är färdigt är alla nya och gamla biblioteksbesökare välkomna till biblioteket i Löftagården, som öppnar i slutet av augusti, säger Susan Pour.

Fakta

  • Frillesås bibliotek har stängt hela sommarlovet från 15/6, meröppet stänger 13/6
  • Öppnar i Löftagården i augusti
  • Fjärås bibliotek: öppet måndag och torsdag 15-19 samt meröppet alla dagar 07-22
  • Åsa bibliotek: öppet måndag och torsdag 15-19 samt onsdag 12-19

 

Mer information lämnas av:
Susan Pour, enhetschef bibliotek
0300-83 41 94
susan.pour@kungsbacka.se

etikett
Visa fler