Vårt dagliga bröd giv oss ... i morgon?: Kommer maten att räcka till? [Elektronisk resurs].

Sök e-böcker

303999
E-bok:Vårt dagliga bröd giv oss ... i morgon?: Kommer maten att räcka till? [Elektronisk resurs].:2019. E-bok Vårt dagliga bröd giv oss ... i morgon?: Kommer maten att räcka till? [Elektronisk resurs].
Vårt dagliga bröd giv oss ... i morgon?: Kommer maten att räcka till? [Elektronisk resurs].
av Sjöberg, Lars-Arne
År: 2019.
Språk: Svenska
Förlag: Books on DemandElib [distributör]
ISBN: 978-91-7851-557-8 91-7851-557-2
Övrig information:
E-bok.
Titel från e-bok.
Text
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
För oss är det en självklarhet - vi kan äta oss mätta när vi sätter oss till bords. Men så är det inte för alla. Förra året (2018) var det 815 miljoner människor som regelbundet inte kunde äta sig mätta. Det är 38 miljoner fl er än 2015. 155 miljoner av de hungrande är barn under 5 år. Noterbart är att idag dör fl er människor på grund av fetma än av svält och undernäring enligt World Health Organisation (WHO). Har vi en chans att mätta 10 miljarder människor år 2050? Det finns några tydliga signaler som de flesta forskare är överens om. Vi ska öka andelen växtbaserad mat, öka andelen matråvaror såsom till exempel insekter, halvera matsvinnet och radikalt förbättrade jordbruksmetoder. Likaväl som vi ska välja fossilfritt drivmedel i våra bilar är vår matproduktion beroende på om vår animala och vegetabiliska födan bildas utgående från fossilfri råvaror. Den odlingsbara åkerjorden ökar inte. Vi måste fi nna nya vägar för att få vår mat. Runt om i världen äter människor insekter, och det finns många ätbara arter./Innehållsbeskrivning från Elib.

Recensioner Bli först med att recensera denna titel

andra titlar av samma författare

Liknande titlar

Sök vidare

Om e-böcker

E-böcker är digitala böcker som du kan läsa på din dator, läsplatta, surfplatta eller mobil. Lånetiden för e-böcker är 28 dagar. Biblioteket har tillfälligt höjt gränsen för max antal lån av e-böcker och e-ljudböcker. Du får nu låna upp till 8 e-böcker eller e-ljudböcker samtidigt.

Läs mer om hur du gör i e-bokshjälpen.