E-ljudbokshjälp

Sök e-ljudböcker

Låna e-ljudbok till surfplatta eller telefon

För att läsa en e-ljudbok på en Iphone/Ipad eller Android laddar du ner appen Biblio/Biblio Library. Genom appen kan du söka, låna och lyssna på ljudböcker. Det går även att spara ner ljudböcker i offline-läge, så att du kan lyssna utan att vara uppkopplad. Lånetiden för e-ljudböcker är 28 dagar. 

Du får låna maximalt 8 e-böcker och e-ljudböcker per 28 dagar. Det betyder att du kan ha upp till 8 aktiva lån samtidigt.

Det går inte lämna tillbaka en e-ljudbok i förtid. Hinner du inte läsa eller lyssna klart kan du låna boken på nytt när lånetiden har gått ut.

Om du är osäker på hur du gör eller har problem kan du boka en bibliotekarie för hjälp. Mejla till bibliotek.info@kungsbacka.se eller ring vår informationsdisk på telefon 0300-838020.

Så här gör du:

 • Ladda ner och installera appen Biblio Library till Iphone/Ipad eller Biblio Android. Den är gratis.
 • Öppna Biblio och logga in på Biblioteken i Kungsbacka med bibliotekskortsnummer och pin-kod.
 • Sök fram den bok du vill låna. Du hittar sökfunktionen genom att klicka på menysymbolen längst upp till vänster och sedan Sök.
 • I appen finns både e-böcker och e-ljudböcker. Du kan välja att bara söka bland e-ljudböckerna. På Iphone/Ipad: Klicka på Filter under sökrutan och välj sedan bort Sök e-böcker. På Android: Klicka på menysymbolen och sedan Inställningar. Välj bort Sök e-böcker och klicka på Spara.
 • När du har hittat en bok du vill läsa, klickar du på omslaget och sedan på knappen Låna.
 • Vill du fortsätta att lyssna på en e-ljudbok vid ett senare tillfälle öppnar du appen Biblio. Du kan då se dina e-ljudbokslån direkt. Klicka på boken för att fortsätta lyssna. Spelaren startar där du slutade att lyssna senast.
 • Om du vill lyssna på boken utan att vara uppkopplad behöver du spara ner den i offline-läge. Du bör då vara ansluten till ett trådlöst nätverk. Öppna Mina lån i appen och bocka i "Gör tillgänglig offline". Boken hämtas nu ner till din surfplatta/mobil.
 • När lånetiden har gått ut försvinner boken automatiskt.
 • Du kan också söka och låna här på vår webbplats. Lånen kommer sedan att synas även i Biblio.

Har du en äldre mobil/surfplatta där Biblio inte kan installeras? Då kan du i stället lyssna strömmande via en webbläsare som stödjer Flash, t.ex Puffin eller Flashfox. Följ instruktionen för att låna e-ljudbok till datorn.

Låna e-ljudbok till dator

Ska du lyssna på en e-ljudbok i dator behöver du ha Flash installerat i datorns webbläsare. E-ljudböckerna är strömmande det betyder att du måste vara uppkopplad mot internet när du lyssnar. Lånetiden för e-ljudböcker är 28 dagar. Du får låna maximalt 4 e-böcker och e-ljudböcker på en månad. Det betyder att du kan ha upp till 4 aktiva lån samtidigt. Det går inte lämna tillbaka en e-ljudbok i förtid. Hinner du inte läsa eller lyssna klart kan du låna boken på nytt när lånetiden har gått ut.

Om du är osäker på hur du gör eller har problem kan du boka en bibliotekarie för hjälp. Mejla till bibliotek.info@kungsbacka.se eller ring vår informationsdisk på telefon 0300-838020.

Så här gör du:

 • Öppna webbläsaren och logga in på bibliotekets webbplats med bibliotekskorts-/personnummer och pinkod.
 • Därefter kan du söka fram den bok du vill låna på bibliotekets e-ljudbokssida bibliotek.kungsbacka.se/web/arena/e-ljudbocker.
 • Klicka på länken med texten "Låna: Lyssna i dator". Nu lånas boken och du får fram en knapp med texten "Öppna: Lyssna i dator" som du ska klicka på. Därefter öppnas spelaren i en ny flik i webbläsaren och du kan börja lyssna direkt.
 • Vill du fortsätta att lyssna på en e-ljudbok vid ett senare tillfälle loggar du in på bibliotekets webbplats och går till "Mina lån". Klicka på länken "Ladda ner" intill den ljudbok du vill fortsätta att lyssna på. Du får då fram en ruta där du väljer hur du ska lyssna. Spelaren startar där du slutade att lyssna senast, den kommer också ihåg vilken ljudvolym du hade.