bibliotekarierna tipsar om film och spel

bibliotekarierna tipsar om film och spel

Sjukt oklar

 

Den nya humorserien Sjukt Oklar är något för dig som både vill skratta med och åt någon. Clara Henry spelar huvudrollen.

Lisa F semesterläsning

LisaLisa F ser fram emot att sätta sig på balkongen eller i parken och läsa i sommar. Just nu läser hon gärna dystopiska skildringar med påtaglig samhällskritik

Pias semesterläsning

hängmatta med böckerPia har valt 4 böcker och en film som hon kommer att läsa och se på sin semester

Varje gång jag ser dig

FilmaffishAlekzandra tipsar om en vacker och stämningsfull film, om kompisrelationer och kärlek under gymnasietiden.

The Sea of Trees

FilmaffischJenny tipsar om en film som handlar om kärlek och sorg, och om att hitta orken att leva. De båda männen i handlingens centrum möts i en japansk skog som gjort sig känd för att vara en plats dit människor tar sig för att dö. Frågan är varför de båda är där.

Sju minuter över midnatt

FilmaffischAlekzandra har sett en rörande och sorglig film, baserad på en ungdomsbok av Patrick Ness. Sju minuter över midnatt står ett monster utanför Conors fönster. Han har tre historier att berätta, men i gengäld vill han att Conor berättar den hemska sanningen för monstret.

Edge of winter

Filmaffisch

I thrillern Edge of Winter spelar Joel Kinnaman en arbetslös, ensamstående pappa som är beredd att göra vad som helst för att få behålla sina två söner i sitt liv.

När Marnie var där / Omoide no Marnie

FilmaffischJenny har sett animerade ”När Marnie var där” från japanska Stuido Ghibli - en fin liten film om att förstå vem man är och att våga tycka om både sig själv och andra. Den passar för alla åldrar.

Mr Holmes

Mr HolmesSherlock Holmes verkar aldrig bli omodern. Jenny har sett en nyutkommen feel-good-film om en åldrad Holmes som även passar dig som inte är inbiten Holmes-fan.

Life In A Fishbowl / Vonarstræti

Omslag Life in a fishbowl.Jenny F tipsar om en gripande isländsk film. Den utspelar sig precis innan ”kreppa”, den isländska finanskrisen och får vi följa tre personer som på olika sätt har det kämpigt i sina liv.

Ex machina

Ex machinaAI och singulariteten har varit på tapeten mycket på senaste tiden. Maria har sett en film som tar upp frågan. Dessutom med Hollywoods nya älskling Alicia Vikander i en av huvudrollerna. 

Coraline

CoralineCoraline är en av få barnfilmer där frågan måste ställas om den verkligen passar bäst för sin målgrupp. Filmen är baserad på Neil Gaimans bok med samma namn – en härlig bok med lagom mycket spänning för en ung läsare, så väl som ett tankeväckande tema som kan snappas upp av de äldre.

St. Vincent

St. VincentFör den som gillar Bill Murray är den här filmen ett måste. Han bör ha haft ohemult roligt när han spelade in vissa scener, det är Jenny alldeles säker på. Å andra sidan kan det tänkas att herr Murray har roligt vad än han tar sig för i livet.

It Follows

it followsÄr du ett fan av tonårsskräckis? Maria har sett en film som höjer sig över massan. 

Jakten på lycka

Jakten på lyckaMarie W har sett filmen Jakten på lycka från 2006 med skådespeleri av far och son. Låt dig inspireras av hennes omdömde om filmen.