Partiernas mesta och minsta stöd

Hand som lägger ner valsedel i röstbrevlådaEuropaportalen har gjort en sammanställning, Partiernas mesta och minsta stöd i EU-valet, över valresultatet i olika kommuner.

Vem ska man rösta på?

Bild på hand som stoppar ner valsedel i röstlådaAtt läsa partiernas valplattformar rekommenderas om man har svårt att välja vilket parti man ska rösta på.

Valkompass inför EU-valet

Text EU-kompassen, teckning av en kompass, de olika partisymbolernaVilket parti ska man rösta på i EU-valet? Gör en valkompass är bibliotekets förslag.

Riksdagens EU-information

Foto på riksdagshuset med EU:s och svenska flaggan framförRiksdagens EU-information rekommenderas för bra och lättfattlig information om EU och valet den 26 maj.

Europaparlamentet

Logotype, ringar, EU-flagga, texten SVLissabonfördraget 2009 innebar att EU-parlamentet fick större makt. Läs om hur parlamentet fungerar på deras egen webbplats.

 

Våra EU-parlamentariker

Foto från EU-parlamentetAtt följa vad våra ledamöter gör i EU-parlamentet är inte det lättaste. Det bästa hjälpmedlet är VoteWatch Europe, som bevakar hur ledamöter röstar i olika frågor med mera.

Europaportalen

Vit text Nyhetssajten europaportalen mot röd bakgrund. logotypNyhetssajten Europaportalen bevakar svensk EU-politik och utvecklingen i Europa. Denna webbplats är bra om man vill hålla koll på vad som händer i EU.

Festens charmigaste tjej

En serienovell om My som känner sig som en loser.

Lenas semesterläsning

Lena har läst en jättespännande bok av Ruth Ware.

We can´t do it

We can´t do it Anette tipsar om serien We can´t do it på SVT Play. Fyra gånger fler unga kvinnor än män i Sverige drabbas av utmattningssyndrom, som är den vanligaste sjukskrivningsorsaken idag.

 

Görans tips inför semestern

Personalen läser Som nybliven kolonihusägare ser Göran fram emot att läsa "I trädgården hörs andra ekon". Göran ger många fler lästips. Klicka och läs.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Den mörkaste delen av skogen

Den mörkaste delen av skogenLina har läst Den mörkaste delen av skogen av Holly Black och tycker att det är en helt fantastisk bok. Som en nutida saga. Den har allt. En sovande prins i en glaskista. En skog full av oknytt och två syskon med magiska förmågor. En berättelse att sluka helt enkelt.

VoteWatch Europe

Blått finger som peckar mellan rött nej och grönt ja, logotyp för VoteWatch EuropeLedamöterna i EU-parlamentet är halvvägs inne på mandatperioden, i början av juni 2019 är det val på nytt. Men vad gör de i EU-parlamentet egentligen?

En droppe midnatt

Bokomslag till En droppe midnatt av Jason Timbuktu DiakitéJasons relation med sin åldrande pappa, Madubuko, och deras gemensamma släkthistoria är det som bär upp denna gripande berättelse tycker Göran.

Jenny semesterugglar med det här

hängmattaNu är det dags för våra semestertips. Se vad Jenny semesterugglar med!

Spara

Spara