Bibblan guidar

Foto på surfplatta som fungerar som spegel mot bokhyllaBibblan guidar tipsar om databaser och andra webbplatser som innehåller mycket fakta och information.

Festens charmigaste tjej

En serienovell om My som känner sig som en loser.

Lenas semesterläsning

Lena har läst en jättespännande bok av Ruth Ware.

We can´t do it

We can´t do it Anette tipsar om serien We can´t do it på SVT Play. Fyra gånger fler unga kvinnor än män i Sverige drabbas av utmattningssyndrom, som är den vanligaste sjukskrivningsorsaken idag.

 

Görans tips inför semestern

Personalen läser Som nybliven kolonihusägare ser Göran fram emot att läsa "I trädgården hörs andra ekon". Göran ger många fler lästips. Klicka och läs.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Den mörkaste delen av skogen

Den mörkaste delen av skogenLina har läst Den mörkaste delen av skogen av Holly Black och tycker att det är en helt fantastisk bok. Som en nutida saga. Den har allt. En sovande prins i en glaskista. En skog full av oknytt och två syskon med magiska förmågor. En berättelse att sluka helt enkelt.

VoteWatch Europe

Blått finger som peckar mellan rött nej och grönt ja, logotyp för VoteWatch EuropeLedamöterna i EU-parlamentet är halvvägs inne på mandatperioden, i början av juni 2019 är det val på nytt. Men vad gör de i EU-parlamentet egentligen?

En droppe midnatt

Bokomslag till En droppe midnatt av Jason Timbuktu DiakitéJasons relation med sin åldrande pappa, Madubuko, och deras gemensamma släkthistoria är det som bär upp denna gripande berättelse tycker Göran.

Jenny semesterugglar med det här

hängmattaNu är det dags för våra semestertips. Se vad Jenny semesterugglar med!

Spara

Spara

Görans tips för semestern

hängmattaNu är det dags för våra semestertips. Göran är först ut med sina!

Liver är en schlager

Livet är en schlagerVarje dröm kan gå i uppfyllelse, oavsett vart du kommer ifrån, vem du är eller vilka drömmar du har tycker Lisa på Boken kommer.

Glasbarnen

GlasbarnenBianca, 9 år, har lämnat ett webboktips. En poppis bok som är första delen i en spännande trilogi.

Nikkis dagbok

nikkis dagbokEmma, 10 år, tipsar om Nikkis dagbok. En poppis bok som har mycket humor.

Wilma

wilma vallmoälvanAnonym, 9 år, tipsar om Wilma. Du kan också tipsa om böcker på bibblans barnsida. Fyll i boktipsrutan här.

Florence + the Machine

Florene and the machineAtt lyssna på musik är en självklar del i mångas liv – inklusive mitt resonerar Linda B. När Linda lyssnar på musik gör hon det ofta genom att hitta en artist eller ett band som hon sedan lyssnar på intensivt under en period. Så är det nu för henne med skivan Florence + the Machine.