Ordet är ditt

Ordet är ditt Ordet är ditt

Ordet är ditt. Berättarbar, workshop, podd, biblioterapi.

Ny satsning på biblioteket lyfter muntligt berättande.

Berättarbarer, berättarworkshop och en ny podcast är något av innehållet i bibliotekets satsning på muntligt berättande.

I projekt Ordet är ditt ska människors egna berättelser ta plats, de som annars inte ryms på biblioteken.

Nu finns andra avsnittet av podcasten

Har du någon gång eldat för kråkorna, blivit skogstokig eller tagit dig en kaffegök? Sitter du hemma och ugglar eller har du nyligen kommit på grön kvist,och vad får just dig att bli trollbunden och bergtagen? I det andra avsnittet av podcasten Ordet är ditt samtalar författaren och konstnären Diana Rönnberg med Christina Kall om sin bok Med hjärtat i skogen. Boken handlar om naturen och skogens avtryck i den svenska kulturen: i språk, litteratur, ortsnamn och efternamn. Ett samtal om att finna inspiration, tröst och styrka i skog och växtlighet, men också om naturen i det ondas tjänst, om rasbiologin i Sverige under första hälften av 1900-talet och den tyska nazismens estetisering av rovdjur och urskogar.

https://soundcloud.com/user-319288905/ordet-ar-ditt-del-2-diana-ronnberg


Lyssna på första avsnittet av podcasten Ordet är ditt

En man somnar i sitt Richmond i London och vaknar upp på en idyllisk landsbygd där samhället är organiserat på ett annat sätt. När William Morris skrev den utopiska romanen Nytt från en ny värld, i slutet av 1800-talet, var han redan känd som en av frontfigurerna i Arts&Craftrörelsen, och som formgivare av tapeter. I det första avsnittet av "Ordet är ditt", en podcast från Biblioteken i Kungsbacka, samtalar Maria Ehrenberg och Christina Kall om romanen Nytt från en ny värld och om Tjolöholms slott, beläget strax söder om Kungsbacka. Slottet som bland annat syns i Lars Von Triers film Melancolia är kanske Sveriges finaste exempel på Arts&Craftrörelsen. Vad få känner till är att slottsfrun Blanche Dickson var djupt influerad av William Morris idéer och tankar om ett bättre samhälle. Inom slottets väggar finns dessutom gott om originalinredning, signerat William Morris.

"Ordet är ditt" är ett läsfrämjande projekt som förutom podcasten även arrangerar Berättarbaren, en scen för muntligt berättande, samt workshops i berättande. Biblioterapi är också inkluderat i projektet.
Inspelning och efterarbete: Niklas Lilja
Musik: Rasmus Alfredsson.

https://soundcloud.com/user-319288905


Artiklar om Ordet är ditt