bibliotekarierna tipsar om böcker

Gå till första sidan   Gå till föregående sida   1 2 3 4 5 Gå till nästa sida   Gå till sista sidan  

Hej hej hej!

bokomslag Hej hej hej! tecknat med en stadsmiljöHar du någon liten i din närhet som vill säga Hej! till alla? Då utlovar Eva igenkänning i Karin Cyréns Hej hej hej! för de minsta.

Månadens språk meänkeli

Månadens språk meänkeiliVarje månad lyfter Biblioteken i Kungsbacka fram ett speciellt språk med boktips på biblioteket och på vår hemsida. I mars är månadens språk meänkieli. Välkommen till biblioteket för att låna!

Stöld

StöldStöld är Ann-Helén Laestadius första roman för vuxna. Hon debuterade som ungdomsboksförfattare 2007 med Sms från Soppero. 2016 fick hon Augustpriset för ungdomsboken Tio över ett.

Amerikansk jord

BokomslagIda tipsar om en stark bok om en mor och son på flykt.

Ciderträdgården

BokomslagKia har läst en feel good roman om familjehemligheter, personliga tragedier och kärleken till en plats. Miljöbeskrivningarna är underbart levande. När man läser kan man, om man blundar, se sig själv vandra runt i äppellundarna i det idylliska Sommerset på engelska landsbygden. 

Magiska godiskulor

bokomslag Magiska godiskulor en pojke som håller i en kula, animeratUlrika tipsar om en alldeles fantastisk bilderbok, Magiska godiskulor, av sydkoreanska Baek Heena som tilldelades ALMA-priset 2020.

Boktips till alla hjärtans dag

Bokomslag Kreativa Karins pyssel året runt med olika pyssel på omslagetSnart är det alla hjärtans dag, en dag att uppnärksamma våra nära och kära. Och kanske en dag att baka eller skapa något till någon som är ensam i dessa tider? Här kommer några böcker som förhoppningsvis kan inspirera.

Filmat boktips. Kvinnan som gick över elden

Boktips av FilipFilmat boktips av Filip som läst Kvinnan som gick över elden. 

Filmat boktips. Antiken

Freja med boken Antiken i handenFilmat boktips av Freja som  tipsar om boken  Antiken av Hanna Johansson.

Redovisningsavdelning Marviken

Författaren Lars WilderängFyrens bibliotek fick besök av författaren Lars Wilderäng och bad honom säga några ord om sin senaste bok Redovisningsavdelningen Marviken.

Doris - världens viktigaste jobb

bokomslag Doris Världens viktigaste jobb, en tecknad mops ligger på ryggHär kommer ett boktips som passar alla små och stora hundälskare därute!

Flickan i Brevet

BokomslagI boken Flickan i brevet, som Kia har läst, får vi följa med två nutida journalisters jakt på hemligheterna bakom ett upphittat brev från 50-talet i vilket en ugn kvinna vittnar om fruktansvärda övergrepp.

Siri

BokomslagPia vill tipsa om romanen Siri som hon tycker är en väldigt fint berättad skildring av Siri von Essens relation till August Strindberg. 

Månadens språk Franska

Månadens språk FranskaVarje månad lyfter Biblioteken i Kungsbacka fram ett speciellt språk med boktips på biblioteket och på vår hemsida. I februari är månadens språk franska. Välkommen till biblioteket för att låna! Du hittar digitala tidskrifter på appen Pressreader via vår hemsida!

Mina ryska vänner

Bokomslag Mina ryska vänner av Johanna MelénUng student i Leningrad 1999, nu journalist i Moskva. Göran C gillade Johanna Meléns berättelse.

 

Gå till första sidan   Gå till föregående sida   1 2 3 4 5 Gå till nästa sida   Gå till sista sidan  

Språk

sv-se en-gb