Språk

sv-se en-gb

för vuxna

6-årsbesök

Här är viAlla barn i förskoleklasser bjuds in till biblioteket på besök. Vi visar runt och pratar om hur det fungerar på biblioteket. Vid besöket får barnen också en gåvobok. Läsåret 2019 - 2020 är det boken ”Här är vi” av Oliver Jeffers.

Lättare att läsa

smartphone med legimusappAlla barn och unga har rätt till böcker! Men alla böcker passar inte till alla. Tycker du det är svårt att komma igång och läsa? Då finns det hjälp på biblioteket. Vi hjälper dig att hitta läslusten och något som passar.

Äppelhyllan


Äppelhyllan med äpple i närbild.Äppelhyllan är en plats för dig med särskilda behov. Här finns medier som kan läsas med ögon, öron eller fingertoppar. Alla barn är olika och läser på olika sätt, därför finns Äppelhyllan.

Barnboksfonden

Barnboksfonden illustration av Charlotte RamelFörskola ♥ böcker = SANT!

Välkomna att ta del av Bibbi Malmgrens barnboksfond.
Lämna in ansökan senast 15 maj.

Klicka här för att komma till ansökan för Bibbis barnboksfond

Allas barnbarn


Allas barnbarnAllas barnbarn är en förening för pensionärer som ungefär en gång i veckan går till en förskola för att träffa en grupp barn att läsa högt för, prata med och lyssna på. Är du nyfiken och vill veta mer kan du titta på Allas barnbarns webbplats.

Dyslexiveckan


Dyslexiveckan äppleVarje år på hösten är det nationell dyslexivecka. Kolla in vad som händer i Kungsbacka kommun.

Present till alla nyfödda

BokomslagBarnavårdscentralerna delar ut presentkort till alla nyfödda barns föräldrar. Med det presentkortet kan man hämta ut sin bok på något av kommunens bibliotek eller i biblioteksbussen.

Små barns språk

Små barns språk, litet barn som tittar in i kameran.Böcker är ett utmärkt verktyg för språkutveckling. När ett barn blir läst för lär det sig sådant som meningsbyggnad, satsmelodi, uttal och berättelsestruktur. När barn och vuxen pratar om det lästa tillsammans tränas både språkligt samspel och läsförståelse. Läs gärna mer om vad biblioteket kan erbjuda.